Eigenaar van Katoen Natie Fernand Huts, Eiermarkt Building

Fernand Huts koopt ook gebouw tegenover Boerentoren: “Grote verrijking en aanvulling”

Ruim drie jaar nadat Fernand Huts de Antwerpse Boerentoren heeft gekocht, koopt de ondernemer nu ook de Eiermarkt Building, recht tegenover de Boerentoren. Dat werd vorig jaar al aangekondigd, maar sinds deze namiddag is de deal officieel rond.

vea

Het kantoorgebouw was voor de verkoop nog eigendom van de federale pensioendienst. Zij kunnen in het gebouw blijven als huurder tot ze kunnen verhuizen naar een nieuwe vestiging, die nu nog in aanbouw is in Antwerpen. De Eiermarkt Building is met zo’n 3.900 m2 ongeveer even groot als de Boerentoren. Het telt veertien verdiepingen, omvat acht verdiepingen kantoren, vier bovengrondse parkeerlagen, een winkelgalerij en winkels op de begane grond langs de vier omringende straten. Een grote ruimte om te vullen dus.

“De toekomstige bestemming en plannen voor de Eiermarkt Building worden uitgewerkt in functie van het concept en de realisatie van de Boerentoren. Het basisidee is om de Boerentoren aan de Antwerpenaren en Vlamingen te geven”, klinkt het bij Katoen Natie-topman Fernand Huts. “Wij willen er een publieke bestemming aan geven waar de bezoekers zich thuis voelen. Waar ze kunnen genieten van het panoramische uitzicht, de beleving van culturele activiteiten en tentoonstellingen”, voegt hij eraan toe.

Eiermarkt Building© Cushman & Wakefield

Het kantoorgebouw zal dus deel worden van het project Boerentoren, waar tal van culturele activiteiten en eet-en drinkgelegenheid aangeboden zullen worden. “De Eiermarkt Building kan dan ook een grote verrijking en aanvulling zijn aan de Boerentoren en het historisch centrum van Antwerpen”, klinkt het nog.

Het concept, de achitectuurplannen en de invulling worden met de fierheid en bewogenheid van de Antwerpenaren in het achterhoofd verder uitgewerkt. “Het doet ons een groot genoegen dat heel veel inzichten ons bereiken die ons allemaal aantonen hoe de Antwerpenaren en Vlamingen gehecht zijn aan het iconische gehalte van de toren en groot belang hebben aan de toekomst van deze landmark in onze stad”, aldus Huts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boerentoren