AFP or licensors

Kerststaking gaat niet door: Ryanair-piloten keuren voorakkoord met grote meerderheid goed

De stakingsdreiging voor deze kerstvakantie is van de baan. De Ryanair-piloten die gevestigd zijn in België, hebben "met grote meerderheid" het voorakkoord goedgekeurd dat de directie en de vakbonden vorige week bereikten. Dat bevestigt vakbondssecretaris Didier Lebbe van CNE. 

Tijdens een verzoeningsvergadering eind november werd een raamakkoord bereikt. Dat voorakkoord is nu met een grote meerderheid goedgekeurd. 

In het akkoord, dat loopt tot 2027, is onder meer afgesproken om het vast loon van de piloten regelmatig op te trekken. De bedoeling is zo de inleveringen die de piloten hebben gedaan tijdens de coronapandemie, terug te draaien. Ook het variabel loon zou met ongeveer 10 procent stijgen.

Met het akkoord komt een einde aan het sociaal conflict bij Ryanair. De afgelopen maanden legden de piloten van de lagekostenluchtvaartmaatschappij vier keer het werk neer gedurende twee opeenvolgende dagen. Deze acties hadden telkens tientallen geschrapte vluchten op de luchthaven van Charleroi tot gevolg.

Meest gelezen