© REUTERS

Voorakkoord bij Ryanair goedgekeurd door piloten: geen stakingen tijdens kerstperiode

Een grote meerderheid van de piloten bij Ryanair in België stemt in met een voorakkoord van het management. Hierdoor zullen er dus geen stakingen zijn tijdens de kerstperiode.

Laurence Torck
Bron: BELGA

De Ryanair-piloten die gevestigd zijn in België, hebben “met grote meerderheid” het voorakkoord goedgekeurd dat de directie van de lagekostenluchtvaartmaatschappij en de vakbonden vorige week bereikten. Dat bevestigt vakbondssecretaris Didier Lebbe van CNE. De stakingsdreiging voor deze kerstvakantie is daarmee van de baan.

LEES OOK. Ryanair mag uurroosters van piloten niet wijzigen van rechtbank

Tijdens een verzoeningsvergadering eind november werd een raamakkoord bereikt, dat nu met een grote meerderheid is goedgekeurd. In het akkoord, dat loopt tot 2027, is onder meer afgesproken om het vast loon van de piloten regelmatig op te trekken om zo de inleveringen die de piloten hebben gedaan tijdens de coronapandemie, terug te draaien. Ook het variabel loon zou met ongeveer 10 procent stijgen.

Met het akkoord komt een einde aan het sociaal conflict bij Ryanair. De afgelopen maanden legden de piloten van de lowcostcarrier vier keer gedurende twee opeenvolgende dagen het werk neer, met telkens tientallen geschrapte vluchten op de luchthaven van Charleroi tot gevolg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer