De Amerikaan Chip Seelig is de voornaamste kandidaat-overnemer voor KVO.

Amerikaanse Seelig-groep voornaamste kandidaat-overnemer KV Oostende, witte rook op komst voor noodlijdende club?

De Amerikaanse Seelig-groep is de voornaamste kandidaat-overnemer voor KV Oostende, dat op de rand van de financiële afgrond staat. Volgens zakenkrant De Tijd zou ook de Russische Duitser Mikhail Ponomarev mee aan boord komen.

Jürgen Geril Michael Van Damme

Het water staat KV Oostende aan de lippen en zonder overnemer(s) dreigt het faillissement. Met nu al een transferverbod, dreigende puntenaftrek en moeite om de spelerslonen te betalen, dringt zich een snelle oplossing op.

Volgens onze informatie is de Amerikaanse Seelig-groep de voornaamste kandidaat-overnemer voor KV Oostende. Het is een investeringsmaatschappij rond de Amerikaanse zakenman Chip Seelig.

Zakenkrant De Tijd meldt dat enkele andere partijen hun krachten willen bundelen met de Seelig-groep om KVO uit het moeras te trekken. De Tijd heeft het over de Russische Duitser Mikhail Ponomarev, Chien Lee en Paul Conway. Die laatste twee waren al bij de Kustclub betrokken. De lokale ondernemer Frank Dierckens zou ook in het kapitaal blijven.

Ponomarev is een contact van Paul Conway en beiden werden enkele weken geleden samen gezien op de tribune in Oostende. In Nederland werden ze ook samen gespot bij FC Den Bosch nadat Ponomarev eerder al tevergeefs binnen had proberen te komen bij NEC en Roda JC.

“De Rus was in het verleden ook investeerder en voorzitter bij het Duitse KFC Uerdingen, dat onder zijn leiding failliet ging”, schreef het Algemeen Dagblad. “Daarnaast heeft hij een verleden als investeerder bij het Engelse Bournemouth en het Oostenrijkse FC Wacker Innsbruck en als sponsor bij Fortuna Düsseldorf. Bij veel clubs verwierf hij een bedenkelijke reputatie omdat er regelmatig problemen waren rond zijn betalingen.”

Verder zouden bepaalde aandeelhouders voor 2,5 miljoen euro afstand gedaan hebben van leningen en zou de club een nieuwe lening aangaan om haar spelers te kunnen betalen.

KV Oostende degradeerde vorig seizoen naar eerste klasse B.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer