Auto crasht in Herentals na kilometerslange wilde achtervolging, twee verdachten opgepakt

Herentals -

Een wilde politieachtervolging die startte in de politiezone Hageland, heeft vrijdagnamiddag veel mensen op de weg opgeschrikt. De bestuurder reed via de E314 Houthalen binnen, draaide terug de snelweg op en veroorzaakte in Heusden-Zolder een crash. Uiteindelijk crashte het vluchtende voertuig in Herentals en werden twee verdachten opgepakt.

Olivier Simons Zahra Boufker

De kilometerslange achtervolging van vrijdagnamiddag passeerde langs liefst drie verschillende provincies. Het is nog niet duidelijk waar en waarom de bestuurder precies wegvluchtte, maar de achtervolging startte rond 16 uur in het Vlaams-Brabantse Hageland. Via de E314 reed de vluchtende bestuurder richting onze provincie, waar de wegpolitie Limburg mee de achtervolging inzette.

De auto nam de afrit Houthalen en reed over de Grote Baan richting Helchteren, maar de bestuurder besloot al snel om terug te keren. Op video’s van buurtbewoners en omstaanders is te zien hoe de auto met hoge snelheid over de Grote baan scheurt en door verschillende combi’s op de hielen wordt gezeten.

Twee agenten gewond

Terwijl de Limburgse politiezones verschillende afritten van de E314 afzetten om de bestuurder te onderscheppen, reed die opnieuw de snelweg op richting Leuven. Maar ter hoogte van Heusden-Zolder ging het mis. “Het kwam tot een aanrijding tussen een van onze voertuigen en twee Vlaams-Brabantse politievoertuigen”, zegt een woordvoerder van de wegpolitie Limburg. “Twee van onze agenten raakten gewond en werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van hen had nekpijn, de andere liep lichte verwondingen op.”

Mogelijks raakte ook de vluchtende bestuurder betrokken bij de crash in Heusden-Zolder, maar dat is nog niet zeker. Hoe dan ook kon die na het ongeval doorrijden. Even was de politie de auto kwijt, maar werd later toch weer opgepikt op de E313. Uiteindelijk crashte het voertuig aan een afrit in Herentals. Volgens de eerste info werden twee inzittenden gearresteerd. Het duo moet meer dan 75 kilometer lang achtervolgd zijn geweest door de politie. In Heusden-Zolder zorgt het ongeval vrijdagavond voor een monsterfile richting Leuven, ook richting Maasmechelen is er verkeershinder.

© Tom Palmaers

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER