De bezieler van de actie is Peltenaar Bart Peeters die kan rekenen op hulp van de gemeente en een gedreven team van vrijwilligers.© rr

Wensboomactie

Zelf kreeg hij afdankertjes onder de kerstboom, nu zorgt Peltenaar Bart voor cadeautjes voor kansarme kinderen

Pelt -

“Als kind kregen we zelf vaak afdankertjes onder de kerstboom”. En dus zorgt Peltenaar Bart Peeters er nu voor dat álle kinderen een leuk cadeautje krijgen tijdens de eindejaarsperiode. Met zijn wensboomactie bereikt hij meer dan 350 kinderen in moeilijke gezinssituaties.

Geert Van Baelen

Vorig jaar kregen 368 kinderen uit een kwetsbare gezinssituatie toch een pakje onder de boom dankzij de wensboomactie van Bart Peeters. “In 2021 ben ik begonnen met dit project, geïnspireerd door een actie op radiozender JOE FM”, vertelt de Overpeltenaar. “Het thema raakt me omdat mijn broer en ik ooit zelf tot de doelgroep behoorden. We weten dan ook als geen ander hoe het is om tevreden te moeten zijn met ‘afdankertjes’ tijdens de feestdagen.”

Wat in 2021 begon met een simpele oproep via Facebook, groeide al snel uit tot een berg pakjes voor iets meer dan 125 kinderen. “In 2022 heb ik dan samen gezeten met de gemeente en iemand van Sint-Vincentius. Zo werd het initiatief omgedoopt naar de Wensboom Pelt. Vorig jaar heeft de actie net geen 20.000 euro opgebracht. Met dat bedrag zorgden we dat kinderen tot 12 jaar een pakje kregen, maar ook hun oudere broers of zussen kregen een cadeaubon. Dit is alleen maar mogelijk dankzij gulle giften. En met onze groep vrijwilligers zorgen we zelf voor de logistieke afwikkeling zoals het inpakken van de cadeautjes en het vervoer naar het gemeentehuis. Voor de pakjes werken we ook samen met lokale handelaars.”

© rr

40 euro

Via Sint-Vincentius, het Valkenhof, PRAGT, Gezin Centraal, CKG en het OCMW werd ook dit jaar een anonieme lijst opgesteld met de wensen van kinderen tussen 0 en 12 jaar. Op deze lijst staan zo’n 250 kinderen, maar Peeters verwacht dat met de broers en zussen erbij ruim 375 kinderen bereikt zullen worden. Het bedrag om een pakje mee te kopen, werd op 40 euro gezet. “Zo kunnen we kinderen een kwaliteitsvol geschenk geven”, klinkt het. “Iets wat langer meegaat en waar ze écht voldoening van hebben.”

Wie wil bijdragen aan de actie en een kerstgeschenkje voor Peltse kinderen in kansarmoede wil kopen, kan dat zowel digitaal als in het écht. Zo kan je een pakje binnenbrengen bij Vatana Pelt, waar ook een grote wensboom staat, of kan je het bedrag van een pakje storten. “Je kan ook een vrije bijdrage doen. Alle info is te vinden via de gemeentelijke website www.gemeentepelt.be.”

De actie loopt van 7 tot en met 19 december. Op woensdag 20 december zal het totale opgehaalde bedrag van de actie bekend worden gemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer