Vervelend verkeersweekend voor de boeg met drie gesloten snelwegen

© Marc Herremans

Wie vanavond of dit weekend op baan is, stippelt zijn route maar beter nauwkeurig uit. Het wordt een verkeersweekend vol werken. Waar houdt u rekening mee?

yda

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de E17 bij Haasdonk in beide richtingen gesloten tussen 23 en 4 uur. Netbeheerder Elia werkt daar aan een nieuwe hoogspanningsleiding. De tussenliggende op- en afrit van Haasdonk (15a) is gedurende de werken onbereikbaar. Er geldt een omleiding tussen de complexen van Sint-Niklaas (15) en dat van Kruibeke (16) op de E17. Het verkeer in de richting van Antwerpen rijdt ter hoogte van afrit 15, Sint-Niklaas, de N16 op en vervolgt zijn weg via de N70 in de richting van Beveren en Melsele om via de N419 terug de E17 op te rijden ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Kruibeke. Het verkeer in de richting van Gent rijdt ter hoogte van de afrit 16, Kruibeke, de N419 op en zet zijn weg verder via de N70 richting Sint-Niklaas.

Ook de Leonardtunnel op de binnenring rond Brussel gaat vrijdagavond dicht van 20.30 uur tot zaterdagochtend 8 uur. Op de buitenring is dezelfde tunnel het hele weekend gesloten, tot maandagmorgen. Het verkeer komende vanuit Waterloo dat richting Zaventem wil rijden, volgt bovengronds de rechtse rijstrook naar de E411 en maakt een keerbeweging via de op- en afritten van Maleizen (afrit 3). Het verkeer vanuit Waterloo kan op zaterdag en zondag nog steeds de linkse rijstrook naar de E411 over het Leonardkruispunt nemen om het centrum van Brussel te bereiken.

Vanaf zaterdagmiddag 14 uur wordt ook gewerkt op de E40 richting Brussel, ongeveer 800 meter voor de afrit 14 naar Sint-Denijs-Westrem. Er worden een of twee rijstroken ingenomen, waardoor tijdelijk vertraagd verkeer wellicht onvermijdelijk is. Zondag zouden de werken rond 12 uur voorbij moeten zijn.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de E40 tussen Brussel en Gent bij Erpe-Mere in beide richtingen gesloten tussen 22 uur en 10 uur. Omrijden kan via de N46, de N9 en de Siesegemlaan.