Nog twee keer winnen voor de wereldtitel: alweer sterke Andy ‘The Beast’ Baetens naar halve finales WK darts voor semiprofs

Andy Baetens heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het WK darts van de WDF, de competitie voor semiprofs. Het eerste reekshoofd won met 4-2 van Jonny Tata.

Vincent Van Genechten

De Oost-Vlaming is in de iconische Lakeside-zaal op zoek naar de bekroning van een uitzonderlijk jaar. ‘The Beast’ won dit jaar liefst acht toernooien en stond bij de laatste zestien van de EuroTour-manche in Wieze. Een wereldtitel zou de kers op de taart zijn. Tot nu toe versloeg Baetens de gevaarlijke Pool Sebastian Białecki (3-0) en ervaren rot Gary Stone (3-1), met gemiddeldes ver boven de 90 en enkele straffe finishes (waaronder een 160).

Vrijdag was Jonny Tata aan de beurt. Baetens verloor de eerste twee legs van de eerste set, maar pakte dan uit met finishes van 101, 68 en 56 op weg naar setwinst. Onze landgenoot won ook de tweede en derde set, maar dan kwam de Nieuw-Zeelander terug. Het werd 3-2 na twee gemiste matchdarts van Baetens, maar dan vond ‘The Beast’ het welletjes geweest. Baetens produceerde onder andere een veertiendarter op weg naar 4-2 winst en een plek bij de laatste vier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik denk dat ik vandaag heel goed gespeeld heb”, aldus Baetens - die 93 gemiddeld gooide - na afloop. “Maar Tata speelde ook uitstekend. Het was zeker een goeie wedstrijd om naar te kijken voor de toeschouwers. Ik voelde wel wat zenuwen omdat Jonny hoge scores leek te blijven gooien, maar ik overwon de stress en kon toch de overwinning pakken.”

Baetens raakte zo voor de eerste keer in drie pogingen voorbij de kwartfinales. Nu treft hij de Zweed Dennis Nilsson, die met 97 gemiddeld de Nederlandse favoriet Wesley Plaisier uitschakelde.

“Een uitstekende speler en in zijn kwartfinale was Nilsson top”, stelt Baetens. “We zullen wel zien. De steun vanuit België is er alvast, niet normaal!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer