Erdon Daci
1 - 2
Erdon Daci
87'

Het is niet de week van KV Kortrijk. Na een pijnlijke beker-exit en het veelbesproken trainersontslag van Glen De Boeck, moest het vanavond een nieuwe mokerslag incasseren. In de kelderkraker tegen Westerlo kreeg Kortrijk in de 88e minuut het deksel keihard op de neus. Het ziet zijn rechtstreekse concurrent zo uit kelder van het klassement naar boven klimmen.

KV Kortrijk - Westerlo in een notendop:

Sleutelmoment: Na de gelijkmaker van Davies duwt Kortrijk door om de 3 punten thuis te houden, maar in minuut 88 loopt het op een perfecte counter. Daci kan de bal binnentikken en beslist de partij.

Man van de Match: KVK was 90 minuten lang de betere ploeg onder aanvoer van Kadri, maar als je zo'n belangrijke goal maakt voor je club, dan neem je zonder twijfel de wedstrijdbal mee naar huis. Daci is dus de matchwinnaar in het Guldensporenstadion.

Opvallend: Sinds de terugkeer van Westerlo op het hoogste niveau, wist Kortrijk geen enkel punt te pakken tegen de Kemphanen. Een zwart beest heet zoiets.

Lange tenen van Frigan

Twee ploegen met kopzorgen, maar zonder trainer. Met de kelderkraker tussen KV Kortrijk en Westerlo kregen we een zespuntenmatch op vrijdagavond. Spektakel gegarandeerd?

Nee, zo leek in het eerste halfuur. KVK speelde maar weinig kansen bijeen, Westerlo zorgde voor een nog veel flauwer vertoon. Maar op het halfuur zou de partij dan toch openbreken.

Bayram verstuurt van net over de middellijn een voorzet richting de lopende Frigan in de 16. Die kan er nog net zijn teen tegenzetten, waardoor doelman Vandenberghe verrast wordt en de bal in de verste hoek binnenhobbelt.

Uit het niets een gevleide voorsprong voor de bezoekers, Kortrijk alweer op achtervolgen aangewezen. Al zouden de kopjes niet naar beneden gaan bij de thuisploeg.

Dodelijke counter

In de eerste helft zou KVK nog de paal treffen met Kadri en enkele keren naast de kooi van Sinan Bolat knallen, maar na 20 minuten in de tweede helft is het dan toch prijs.

De kleine Davies haalt het in de lucht van Bayram en kopt een voorzet van Massimo Bruno knap in de verste winkelhaak. Hernieuwde energie bij Kortrijk daardoor, de wedstrijd lijkt op dat moment helemaal te kantelen.

Maar een tweede goal zou er nooit komen voor de thuisploeg. Integendeel, het zou zelf nog op een counter lopen. Vaesen knalt de 1-2 eerst nog op de verste paal, maar Daci is goed gevolgd en kan de bal in een leeg doel wegleggen.

Opnieuw een serieuze klap voor hekkensluiter Kortrijk na een turbulente week, dus. Ondanks een verdienstelijke wedstrijd gaat het opnieuw de boot in. De kloof met Westerlo bedraagt nu 4 punten.

Van Eenoo: "In zulke wedstrijden tellen alleen de punten"

Lukas Van Eenoo (Westerlo): "Het was zeker niet mooi van onze kant, maar in zulke wedstrijden tellen alleen de punten. We hebben wel geknokt tot de laatste minuut en daarom doet deze zege heel veel deugd. Ik ben fier op de ploeg. We hebben realistisch gespeeld: niet veel risico genomen en geloerd op de counter. Efficiëntie was vandaag het grote verschil."

Bart Goor (trainer Westerlo): "Ik ben heel blij voor de spelers na een moeilijke wedstrijd. Op basis van de werkkracht die we leverden, was het verdiend. Maar we hebben zeker geen topwedstrijd gespeeld. Deze zege geeft wel vertrouwen. Als we op dit elan verdergaan, komt het goed."

Fase per fase

22:41

Einde!

De Kemphanen uit Westerlo houden stand in de slotminuten en nemen zo 3 gouden punten mee uit het Guldensporenstadion. De thuisploeg was 90 minuten lang de betere ploeg, maar blijft opnieuw met lege handen achter. Het verschil tussen KVK en Westerlo bedraagt zo al 4 punten.

90+9' tweede helft
90+9'
Westerlo
90+8'

Ook Bolat doet nog zijn duit in het zakje. Hij botst met El Idrissy en gaat dan liggen. De seconden blijven wegtikken, de partij lijkt gespeeld.

90+5'
90+5'

Vandenberghe jaagt de bal naar voren, maar Radovanovic begaat tussen 2 belagers een overtreding. De moed van de Kortrijkzanen zakt dieper en dieper weg.

90+3'

Bij Westerlo halen ze alles uit de kast om de partij vol te maken. De 3 punten zouden natuurlijk van goudwaarde zijn.

90+1'
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'

KVK probeert het nog wel met lange ballen richting Avenatti, maar die kan er voorlopig niet veel mee aanvangen. De thuisploeg krijgt nog 6 extra minuten.

88'

GOAL: Daci maakt het af!

Eén zeldzame tegenprik is genoeg voor de bezoekers! Vaesen knalt eerst nog op de paal, maar Daci kan de rebound in een leeg doel binnentikken. De doodsteek voor Kortrijk?

85'

Kana haalt uit

Kana is slim komen aansluiten op een lange bal en krijgt het leer zo in de voeten op de rand van de 16, maar zijn poging is te centraal om Bolat te vloeren. Is het slotoffensief dan toch begonnen?

84'

De thuisploeg had het commando volledig overgenomen, maar lijkt nu toch even naar adem te moeten happen. Voorlopig is van een slotoffensief niet echt sprake.