Somers roept op tot manifestatie: "Omdat ik geloof in Europa"

Niet alledaags. Op zijn Facebookpagina roept Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) de inwoners van zijn stad op om deel te nemen aan een manifestatie. "Omdat ik geloof in Europa", stelt hij.

Sven Van Haezendonck

Somers nodigt alle Maneblussers uit die geloven in Europa om dinsdag 9 mei deel te nemen aan een korte manifestatie. Die vindt om 20u plaats op de Haverwerf. De burgemeester spreekt zijn steun uit aan het Europees project. "Europa krijgt het de laatste tijd zwaar te verduren. Meer dan ooit moeten mensen die wel in Europa geloven hun stem laten horen. Ik ben een Europees federalist. De Europese Unie heeft ons al 70 jaar vrede bezorgd. Zij geeft ons een stem die weegt in een steeds kleinere wereld", stelt hij.

Bart Somers is ervan overtuigd dat sommigen de Europese Unie graag in elkaar zien storten. "Ze geloven dat ze zich kunnen terugtrekken achter de grenzen van het eigen land. In tijd van globalisering is dat een illusie. Natuurlijk kan Europa beter, socialer en democratischer. Maar vandaag moeten mensen rechtstaan die het opnemen voor dat project van vrede, democratie en welvaart", zegt de politicus nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER