VIDEO. Dries Mertens haalt toverstaf boven voor zijn scorende ploeggenoot, Galatasaray voorlopig alleen leider in Turkije

Dries Mertens en Galatasaray hebben op de vijftiende speeldag in de Turkse competitie een zege geboekt tegen Adana Demirspor (3-1). Mertens speelde 65 minuten mee en had het naar zijn zin: toen ploegmakker Akturkoglu scoorde, was de ex-Rode Duivel er als eerste bij om met hem te vieren. Mertens haalde een toverstaf boven voor zijn ploegmakker die Harry Potter als bijnaam heeft.

Michael Van Damme

Galatasaray leek zijn schaapjes al snel op het droge te hebben na twee doelpunten voor het halfuur van Sacha Boey (22’) en Kerem Akturkoglu (29’). De viering van de 2-0 nam Dries Mertens voor zijn rekening. Hij haalde een denkbeeldige toverstaf boven voor Akturkoglu, die Harry Potter als bijnaam heeft sinds hij op zijn sociale media een foto deelde waarop hij een rond brilletje droeg. De scène van de viering geeft aan dat Mertens het naar zijn zin had en het goed kan vinden met zijn Turkse ploegmakker(s).

Op slag van rust maakte Demirspor-spits M’Baye Niang (45’+4’) er echter opnieuw een wedstrijd van met een doelpunt vanop de stip. Pas in het slot van de tweede helft wist Galatasaray de zege definitief veilig te stellen na (opnieuw) een penaltydoelpunt van Mauro Icardi (90’+4’). Onze landgenoot Dries Mertens werd na 65 minuten naar de kant gehaald.

Galatasaray is na de overwinning voorlopig alleen leider in de Turkse Super Lig met 40 punten, al kan nummer twee Fenerbahçe zaterdag wel weer op gelijke hoogte komen mits winst in de topper tegen Besiktas (derde met 26 punten). Demirspor is voorlopig vijfde met 23 punten.