Kerstmis

Pascal was half jaar in de weer om 130.000 lichtjes te laten branden aan kersthuis: “Mooiere kerst kunnen we ons niet inbeelden”

Tessenderlo -

Elk jaar transformeert Pascal Rubens zijn huis en tuin aan de Biesdel in Tessenderlo in een kerstparadijs. Het aantal lichtjes neemt telkens toe. Nu fonkelen er maar liefst 130.000 lichtjes, 25.000 meer dan vorig jaar. De opbrengst van de bar naast het kersthuis gaat naar de Warmste Week.

Zahra Boufker

Het huis en de tuin van Pascal Rubens en zijn echtgenoot Inge Wilms baden opnieuw in een zee van lichtjes. Deze prachtige traditie is niet alleen een visueel spektakel, maar draagt ook bij aan een goed doel. Tijdens de maand december opent het gezin een bar in de tuin, open van 17 tot 21 uur op weekdagen, behalve op maandag en dinsdag. In het weekend blijft de bar wat langer open voor de bezoekers. “De opbrengst hiervan gaat naar de Warmste Week”, aldus Pascal.

© Zahra Boufker

Stekkerboek

Aan het kersthuis gaat een lange voorbereiding vooraf. Pascal begon in de zomer op 29 juli al met het installeren van de lichtjes, die zowel de gevel van zijn huis, de voortuin, als het groene plein voor zijn woning bedekken. Om alle 130.000 lichtjes te laten branden, zijn niet minder dan 334 stekkers nodig, dat wordt allemaal keurig beheerd in een ‘stekkerboek’.

“Onze inspanningen worden gelukkig gewaardeerd, bezoekers en buurtbewoners reageren enthousiast. Dat voelt goed. Wij genieten ervan om deze warme tijd met anderen te delen”, knikt Pascal.

Pascal, die al 19 jaar zijn huis in kerstverlichting hult, blijft innoveren. Met digitale timers zorgt hij ervoor dat alle lampjes tegelijk kunnen worden aangestoken. “Het is veel werk, maar we doen dat graag. Mensen een glimlach op hun gezicht toveren en tegelijkertijd geld inzamelen voor het goede doel. Een mooiere Kerstmis kunnen wij ons niet inbeelden. Iedereen is altijd welkom om een kijkje te komen nemen aan ons kersthuis in de Biesdel in Tessenderlo.”

© Zahra Boufker

© Zahra Boufker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen