© AP

Amerikaanse acteur Ryan O’Neal (82) overleden

De Amerikaanse acteur Ryan O’Neal is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn zoon Patrick op Instagram. In 2001 werd bij O’Neal een vorm van leukemie vastgesteld. O’Neal was bekend van zijn rollen in onder meer ‘Love Story’, ‘Paper Moon’ en ‘What’s Up, Doc?’. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rol als Rodney Harrington in de soap ‘Peyton Place’.

gli
Bron: BELGA

“Als mens was mijn vader zo vrijgevig als maar kan”, schrijft zoon Patrick in zijn Instagrambericht. Ook noemt hij zijn vader “de grappigste persoon” die hij kende. “En duidelijk de knapste, maar ook de meest charmante. Hij hield ervan om mensen aan het lachen te maken. Hij wilde ons echt laten lachen. En we hebben allemaal gelachen. Elke keer. We hadden plezier.”

Samen met Barbra Streisand was O’Neal te zien in ‘What’s Up, Doc?’ (1972) en ‘The Main Event’ (1979). Voor zijn rol in ‘Love Story’ (1970) werd hij genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Acteur. Met zijn dochter Tatum was hij te zien in ‘Paper Moon’ (1973).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer