Wilde achtervolging in drie provincies: verdachten gooiden drugs uit auto

Herentals -

Er zijn meer details bekend over de wilde achtervolging van vrijdagmiddag die in Holsbeek begon en na een crash in Herentals eindigde. Maar liefst negen agenten raakten gewond. Uiteindelijk werden twee verdachten van 22 en 23 jaar opgepakt.

Olivier Simons Zahra Boufker Dirk Coosemans

De kilometerslange achtervolging, die uiteindelijk passeerde langs liefst drie verschillende provincies, startte in de buurt van Leuven. Volgens onze informatie reden de twee jongemannen rond in Holsbeek, toen de politie hun Opel Corsa in de gaten kreeg. De twee staan bekend om drugsfeiten en maakten voorwerp uit van een politieonderzoek. Van daaruit reden ze de autosnelweg op richting Lummen, achternagezeten door de politie. Onderweg strooiden ze vele zakjes drugs uit de auto, om zich van bewijsmateriaal te ontdoen. Wellicht ging het om cocaïne.

Via de E314 reden de twintigers Limburg binnen, waar de federale wegpolitie hen probeerde te onderscheppen. “In Houthalen-Helchteren nam de chauffeur de afrit van de E314, en reed hij zo de N74 (Grote Baan, red.) op. Daar maakte hij rechtsomkeer en reed hij bijna een agent aan.”

Op videobeelden die buurtbewoners en omstaanders maakten, is te zien hoe de auto inderdaad ei zo na een agent van de weg maait en door verschillende combi’s op de hielen wordt gezeten.

LEES OOK. Politie in shock nadat vijf collega’s gewond raken tijdens achtervolging: “Mentale impact is enorm”

Het ongeval in Heusden-Zolder zorgde voor zware verkeershinder.© Tom Palmaers

Negen agenten gewond

Terwijl de Limburgse politiezones verschillende afritten van de E314 preventief afzetten om de bestuurder te onderscheppen, reed die opnieuw de snelweg op richting Leuven. Maar ter hoogte van Heusden-Zolder ging het mis en veroorzaakte de vluchtende chauffeur een ongeval. “Bij de aanrijding waren meerdere politievoertuigen betrokken. Er raakten negen agenten van de lokale politie en wegpolitie gewond”, zegt Berger. De agenten werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Toch reed de vluchtende bestuurder na de crash nog door. Via het Klaverblad in Lummen nam hij de E313 richting de provincie Antwerpen. “Ter hoogte van Herentals kon de politie Kempenland hem uiteindelijk klemrijden en is de auto gecrasht. De twee inzittenden werden opgepakt. Het gaat om verdachten van 22 en 23 jaar. Het voertuig werd in beslag genomen.” . Toen ze uiteindelijk gevat werden, werd er geen drugs meer aangetroffen in de auto. Het duo moet ongeveer 100 kilometer lang achtervolgd zijn geweest door de politie. Ze zitten opgesloten in de cel in afwachting van een eventuele verschijning voor de onderzoeksrechter.

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER