Mathieu Heijboer, de nieuwe trainer van Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu Heijboer, de nieuwe trainer van Wout van Aert. © BELGA / ID/ Koen Verheijden

INTERVIEW. “Wout draagt de druk van een hele natie”: nieuwe coach Mathieu Heijboer over Van Aert

Begonnen met een zege: Wout van Aert (29) trok zijn nieuwe veldritseizoen met een knal op gang in Essen. Met een nieuwe trainer en met een nieuwe aanpak ook. Klinkt veelbelovend, maar Mathieu Heijboer (41) waarschuwt: “Met zijn ingesteldheid is niks mis, maar Wout staat veel minder ver dan vorig jaar.” Wat mogen we dan wel nog verwachten de komende weken? En wat met de komende maanden?

15 reacties

  • marc lenaerts

    5 maanden geleden
    Reacties zijn mooi maar besef wel dat we al serieus verwend zijn met onze Belgische renners dus sommige mogen wel positiever zijn
  • marc lenaerts

    5 maanden geleden
    Spijtig weeral genieten is er niet meer bij en dan die nederlandse inbreng zou het niet vertrouwen ik ben er zeker van als hij bij quick step gereden had de ronde en roubaix gewonnen had 💪💪💪
  • roger goddeeris

    5 maanden geleden
    Geld is de drijfveer van heel dit gedoe. Laat ze eens een ronde rijden voor een normaal loon en zij staan nergens.
  • Stroobants Alexander

    5 maanden geleden
    Druk van een hele natie, even normaal doe toch is gewoon een crosse en tof voor enkele mensen maar ook niet meer dan dat.
  • Helena Van Goethem

    5 maanden geleden
    Wout is een hele grote sportman die natuurlijk graag elke koers wint! Als dit niet lukt dan zijn vele mensen teleurgesteld maar in de eerste plaats hijzelf en zijn vele supporters. Die supporters vonden hem dit jaar minder goed en de druk om te winnen wordt steeds groter. Dus ja wij leggen onze sporters veel druk op want een tweede plaats vinden we nooit meer goed. Wielrennen is een harde sport! Voetballers zijn luxepaarden.