© BELGAIMAGE

Gerecht aast op miljoenen die ex-FNG-topman Dieter Penninckx verdiende aan verkoop van KV Mechelen

Het Mechelse gerecht heeft beslag gelegd op de ­miljoenen die ­Dieter Penninckx, een van de op­richters van het failliete mode­bedrijf FNG Group, eerder dit jaar verdiende aan de verkoop van KV Mechelen. Dat schrijft De Tijd.

blg

De exit van Penninckx bij KV Mechelen dateert van begin dit jaar. De club was hem als eigenaar al langer liever kwijt dan rijk, meer bepaald sinds het gerecht hem ­viseerde. Bij de verkoop van zijn KV Mechelen-aandelen raakte niet bekend hoeveel Penninckx daarvoor kreeg.

“Het bedrag van het ­beslag op die aandelen bedraagt iets meer dan 2 miljoen euro”, stelt Kristof Aerts, de woordvoerder van het Antwerps parket. Hij kan geen verdere commentaar geven omdat het ­gerechtelijk onderzoek nog loopt, maar wijst wel op de ernst van het dossier.

“Er zijn ernstige aanwijzingen van beurskoers­manipulatie, het kunstmatig op­smukken van de omzet en van ­illegale geldstromen.”

Sinds 2018

Het gerecht gaat ervan uit dat de omzet van FNG al sinds 2018 bedrieglijk is ­opgeklopt en dat de aandelenkoers is gemanipuleerd. Op die manier konden meer bedrijven worden gekocht, zijn meer kredieten verkregen bij de banken en is meer geld losgeweekt bij ­investeerders.

Speurders houden onder leiding van de ­Mechelse onderzoeksrechter Theo Byl al langer de geldstromen rond Penninckx in de gaten in het kader van hun onderzoek naar de ondergang van FNG. Het gerecht wil ­beslag leggen op ­zoveel mogelijk geld, aandelen en vastgoed die zijn voortgekomen uit de vermeende koersmanipulatie bij FNG.

LEES OOK. Dieter Penninckx reageert na verkoop van aandelen bij KV Mechelen: “Ik was al langer bereid om deze keuze te maken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER