© Getty Images

Is daar de opvolger van Vincent Mannaert al? Club Brugge lonkt naar Nederlander John de Jong (ex-PSV) als nieuwe CEO Sports

Heeft Club Brugge sneller dan verwacht al een opvolger gevonden voor de afscheidnemende Vincent Mannaert? Volgens onze informatie is Club erg gecharmeerd door de Nederlander John de Jong, die voorheen actief was bij het Nederlandse PSV. Van een aanbieding is echter nog geen sprake op dit moment.

Jorunn Vannoorden
Bron: De Telegraaf

Na het nakende vertrek van Vincent Mannaert was Club Brugge al volop op zoek naar een vervanger als CEO. Wellicht wordt die verantwoordelijkheid door twee personen opgenomen, nadat Mannaert aangaf dat het een zeer intensieve job is. Als CEO Sports heeft Club Brugge alvast het oog laten vallen op de Nederlander John de Jong. De voormalige Nederlandse middenvelder zat al rond de tafel met Club Brugge en wacht nu op een officieel voorstel vanwege Club.

John de Jong is al een tijdje werkloos. Eind 2022 stapte hij na vier jaar op bij PSV Eindhoven, na onder meer een mislukte transferzomer. De geldschieters van PSV hadden die zomer gehoopt om Cody Gakpo voor veel geld van de hand te doen, want Manchester United toonde verregaande interesse in de aanvaller. Die transfer ging niet door, omdat De Jong een eventuele transfer over de belangrijke Champions League-kwalificatiewedstrijd met Rangers FC wilde tillen. Daardoor trok Man United de stekker uit de onderhandelingen, waarmee de Raad van Commissarissen van PSV niet opgezet mee was. Zij vonden De Jong uiteindelijk verantwoordelijk voor het missen van vele miljoenen euro’s, die de club goed kon gebruiken. Nadat de RvC haar vertrouwen in De Jong had opgezegd, stapte hij op. En dus was het een afscheid in mineur in Eindhoven, waar De Jong sinds 2018 wel vaker negatieve ervaringen kende.

Onder trainer Mark van Bommel (nu Antwerp) kende PSV in 2019 één van zijn zwaarste crisissen ooit. Toen won PSV slechts twee van twaalf wedstrijden onder Van Bommel, die dan door John Dde Jong op straat werd gezet. De periode daarna kreeg De Jong veel commentaar, maar bleef hij toch in dienst bij PSV. Tot de zomer van 2022 dus, waarna hij Eindhoven met een wrang gevoel verliet.

Toch leverde De Jong ook goed werk in Eindhoven. Net voor de misstap rond Gakpo haalde De Jong in de zomer van 2022 al vroeg in de transfermarkt spelers binnen. Zo werd toptalent Xavi Simons transfervrij overgenomen van Paris Saint-Germain, werd Luuk de Jong na drie jaar teruggehaald en voegden ook spelers als Guus Til en Jarrad Branthwaite zich bij de club. Zij toonden zich als toptransfers, maar De Jong werd dus afgerekend na het geval Gakpo.

Nu is De Jong dus klaar voor een nieuwe uitdaging, bij Club Brugge straks dan maar? De Jong kreeg de voorbije maanden alvast heel wat aanbiedingen, maar is sinds zijn afscheid bij PSV heel kieskeurig geworden. Afwachten dus of het straks effectief tot een akkoord komt met Club, dat alvast erg geïnteresseerd is in zijn diensten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer