© rr

Turnleraar betast meisjes, maar school kan hem niet ontslaan

Turnleraar Karl D.R. (36) betastte en filmde jarenlang de meisjes in zijn klassen. En toch kan zijn school hem niet ontslaan. Zijn ontslag werd omgezet in een jaar schorsing, en die loopt eind deze maand af. “We kunnen die man hier écht niet meer toelaten”, zeggen ze op basisschool Sint-Petrus. “Ik vrees dat ze niet anders zullen kunnen”, zegt onderwijsexpert Ludo Veny.

bert foubert en jesse van regenmortel

Karl D.R. stond al eens voor de rechter. Hij was atletiekcoach in Bornem, maar de minderjarige loopsters daar hadden het niet zo voor hem. In de kleedkamer streelde en kuste hij hen ongevraagd. Een van de meisjes verklaarde dat hij haar dwong hem te betasten. De rechtbank vond echter niet genoeg bewijs en sprak de coach vrij.

Drie meisjes van een atletiekclub in Sint-Niklaas dienden ook een klacht in tegen D.R., maar die werd geseponeerd. Ook zijn zus beweert dat ze jarenlang door hem werd misbruikt, maar die feiten zijn inmiddels verjaard.

“Hij filmt ons tijdens de les”

Ook op de lagere school in Bazel waar hij werkte, had de dertiger moeite om zijn handen thuis te houden. “Hij komt binnen als we ons aan het omkleden zijn, maakt pikante opmerkingen en raakt ons aan op plaatsen waar we het niet graag hebben”, klinkt het in een reeks getuigenissen van minderjarige leerlingen, allemaal meisjes. “En als we tijdens de les over de bok springen, filmt hij ons.”

Daarom ontsloeg de directie van de Sint-Petrusschool Karl D.R. drie jaar geleden al. Maar hij vocht zijn ontslag aan bij de Kamer van Beroep voor het onderwijs. Die vond ontslag als sanctie “bijzonder drastisch”, en zette het om naar een schorsing van een jaar.

Sint-Petrus probeert daar via de arbeidsrechtbank alsnog een stokje voor te steken, maar ondertussen loopt de schorsing van D.R. wel ten einde. Eind deze maand mag hij opnieuw aan de slag.

Logisch, vindt zijn advocaat Elke Goossens. “Karl D.R. is een toffe meester. Zijn spontaniteit en enthousiasme worden tegen hem gebruikt. Ja, hij geeft al eens een schouderklopje of een high five, maar verder gaat dat niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER