Comeback bij Groen: Meyrem Almaci trekt federale lijst in Antwerpen

Vlaams Parlementslid en voormalig partijvoorzitter van Groen Meyrem Almaci mag bij de verkiezingen in juni volgend jaar de federale lijst van haar partij trekken in de provincie Antwerpen. Kim Buyst uit Ravels trekt de lijst voor het Vlaams Parlement. Dat hebben de Antwerpse leden van Groen zaterdag beslist.

blg
Bron: BELGA

Voor Almaci, die tussen 2007 en 2019 al in de Kamer zetelde, betekent dat een terugkeer naar het federale niveau. Haar partijgenote Kim Buyst, die nu Kamerlid is, maakt de omgekeerde beweging. Zij trekt volgend jaar in Antwerpen de lijst voor het Vlaams Parlement.

In een reactie zegt Almaci dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat ze van de Groen-leden heeft gekregen. “2024 wordt een beslissend verkiezingsjaar. Wat mij betreft laten we de toekomst niet in handen van zij die mensen tegen elkaar opzetten of treuzelen om klimaatproblemen aanpakken. We gaan voluit voor positieve, progressieve verandering.”

LEES OOK. Groen maakt zich op voor comeback Meyrem Almaci als lijsttrekker in Antwerpen

Op de Kamerlijst kreeg Staf Aerts de tweede plaats. Ook hij zetelt nu in het Vlaams Parlement. Oud-minister Mieke Vogels duwt de lijst.

Vlaams Parlement

De kandidatenlijst voor het Vlaams Parlement wordt voor Groen in Antwerpen getrokken door Kim Buyst, die nu de energiedossiers volgt in de Kamer. “De strijd voor eerlijk klimaatbeleid gaat hand in hand met de strijd tegen ongelijkheid. Lagere energiefacturen dankzij groene, betaalbare energie, beter en goedkoop openbaar vervoer, of een goed geïsoleerde woning waar je als kind je huiswerk kan maken zonder uit je kleren te bibberen: eerlijk klimaatbeleid is goed voor de planeet, voor je portemonnee en voor jou”, zegt ze.

Kim Buyst.© WOAD

Politiek directeur van Groen Bogdan Vanden Berghe krijgt na Buyst de tweede plaats. Daarna volgen Mechels schepen Gabriella De Francesco op plaats drie en Erkan Öztürk op plaats vier. Huidig Vlaams Parlementslid Imade Annouri duwt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER