Vliegtuig landt in Tel Aviv te midden van raketaanval

Een passagiersvliegtuig is te midden van een hevige raketaanval geland op de belangrijkste luchthaven van Israël nabij Tel Aviv.

mtm
Bron: BELGA

De Israëlische televisie verspreidde vrijdagavond beelden van hoe het vliegtuig de luchthaven Ben-Gurion nadert, terwijl het luchtafweersysteem raketten uit de lucht haalt die afgevuurd werden vanuit de Gazastrook.

De videobeelden worden zaterdag massaal gedeeld op sociale media. Onduidelijk is of er ook gevaar was voor het passagiersvliegtuig. De meeste internationale luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten naar Israël geschrapt uit veiligheidsoverwegingen, na het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas op 7 oktober. De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al blijft wel nog vluchten uitvoeren van en naar Tel Aviv.

LEES OOK. VN-baas António Guterres duwt door situatie in Gaza voor het eerst zijn “paniekknop” in: wat houdt Artikel 99 precies in?

El Al was twee decennia geleden overigens de eerste luchtvaartmaatschappij die haar burgertoestellen met een raketafweersysteem uitrustte.