Antwerpse bestuurder (22) van wilde achtervolging verdacht van poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid

De 22-jarige bestuurder en zijn 23-jarige passagier die vrijdagnamiddag achtervolgd werden tussen Leuven en Herentals, worden verdacht van poging doodslag en gewapende weerspannigheid. Er is een onderzoeksrechter gevorderd.

Olivier Simons

Tijdens de 100 kilometer lange achtervolging van vrijdagnamiddag haalde de jonge twintiger halsbrekende toeren uit. Op de Grote Baan in Houthalen reed hij bijna een agent van de wegpolitie Limburg omver. En op de E314 in Zolder ramde hij tegen een voertuig van de wegpolitie, waarna drie andere politievoertuigen ook botsten en zeven agenten gewond raakten. De 22-jarige jongeman uit Antwerpen en zijn 23-jarige passagier uit Leuven werden uiteindelijk onderschept op de E313 in Herentals toen ze werden klemgereden door de politie Kempenland. Ook hierbij raakten twee agenten gewond.

LEES OOK. Wilde achtervolging in drie provincies: verdachten gooiden drugs uit auto

De twee jongemannen zijn zaterdag verhoord. “Er is voor beiden een onderzoeksrechter gevorderd voor poging doodslag en gewapende weerspannigheid”, zegt Sarah Callewaert van het parket Leuven. “De bestuurder beroept zich op zijn zwijgrecht. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER