© Karel Hemerijckx

Volleybal Lotto Volley League

Routinezege tegen rode lantaarn Gent geeft Greenyard Maaseik ademruimte

Maaseik -

Geen tweede, opeenvolgende thuisnederlaag voor Maaseik. Greenyard trok tegen rode lantaarn Gent, dat in set drie wel sterk kwam opzetten, professioneel de drie punten aan boord.

Rob Kwanten

De heenronde afsluiten met een overwinning. Dat was de opdracht voor Maaseik, dat nog wat goed te maken had na de wanvertoning tegen Aalst (0-3). De Maaslanders startten dan ook erg sterk. Libero Perin legde in het achterveld de basis met feilloos receptioneel en verdedigend werk. Vanker kon daardoor makkelijk zijn aanvallers bedienen. Cox en topscorer Hanzic zetten de thuisploeg in pijlsnelle vaart op een 2-0-voorsprong.

Gent, dat met Lou Kindt en Martijn Colson twee voormalige Maaseikenaars in de rangen heeft, gaf dan toch thuis in de derde beurt. Enkele killblocks van Hofman en een opslagreeks van Poole zetten het scorebord op 4-8, Kindt maakte er later 9-12 van. Maaseik panikeerde niet en knabbelde gestaag aan de achterstand. Met een servicereeks van drie zette Bartos zijn ploeg in moneytime op het juiste spoor: 21-18. Cox en diezelfde Bartos hielden net voor de eindmeet het hoofd koel.

© Karel Hemerijckx

Deze driepunter brengt Maaseik (13) op de vierde plaats achter Roeselare (19), Haasrode-Leuven (15) en Aalst (14). Komende dinsdag ontvangt Greenyard Civitanova (Champions League), zondag wacht de moeilijke verplaatsing naar Haasrode-Leuven.

Sets: 25-16, 25-18, 25-23.

Maaseik: Polak 8, Bartos 9, Hanzic 17, Cox 16, Vanker 2, Thys 5. Libero: Perin. Kwam in: Iribarne.

Gent: Kindt 15, Held 1, Hofman 5, Breburda 1, Poole 10, Colson 5. Libero: Verstraete. Kwamen in: Ver Eecke, Brems, Ogink 4, Van Alboom.

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer