Themabeeld.© Getty Images

Vrouwen Top Divisie 1 Waregem 86 - Athenas Lummen 74

Zesde nederlaag op rij voor Athenas: “Energie ontbrak bij ons”

Tegen een jong Waregem had Athenas op geen enkel moment kansen op een overwinning. Te veel balverliezen en mindere defence zorgden voor een nieuwe nederlaag.

Johnny Peeters

Athenas Lummen recupereerde Van Veen, maar Vanderhoydonks (rug) was er nog niet bij. Tot 21-18 leek er nog niets aan de hand, maar dan sloeg Waregem op enkele minuten tijd al een definitieve kloof.

“Het was een algemeen slechte prestatie”, geeft coach Tom Johnson toe. “Ondanks dat Waregem net als ons een heel jonge ploeg is, speelden zij wel met veel energie. Die ontbrak bij ons. We kwamen op twee vakken duidelijk te kort. We leden veel te veel balverliezen: negentien. Waregem profiteerde hiervan door daaruit 17 punten te maken. Wij maken slechts 5 punten uit de Waregemse turnovers. Daarnaast was onze individuele defence veel te zwak. Vooral in de een-tegen-een defence kwamen we tekort. Janiek Van Veen had het heel moeilijk. Ze maakt wel 13 punten, maar leed 6 balverliezen.”

QUARTERS: 16-13, 22-17 (38-30), 23-19 (61-49), 25-25.

ATHENAS LUMMEN: Van Veen 13, Cuyvers 10, Jorissen 5, Ndabukiye 9, Ndiribe 6, Schillebeeks 20, Filtjens 5, Van Heukelom 6, Ceuleers.

Aangeboden door onze partners