© USA TODAY Sports via Reuters Con

Een duizelingwekkend record in de honkbalwereld: Japanse vedette trekt naar LA Dodgers en strijkt 650 miljoen euro in tien jaar op

De Japanse superster Shohei Ohtani heeft een tienjarig contract ondertekend bij de Los Angeles Dodgers. Hij zal er liefst 700 miljoen dollar (650 miljoen euro) opstrijken, een record in het baseball.

Bron: BELGA

De 29-jarige Ohtani, die na zes seizoenen de LA Angels verlaat, verbetert met zijn contract het vorige record van Mike Trout uit 2019. Zijn gewezen teamgenoot tekende voor 426 miljoen dollar (396 milljoen euro) voor twaalf jaar.

Meerdere clubs hadden belangstelling voor de 29-jarige Ohtani, die een transfervrije status had. De Chicago Cubs, Toronto Blue Jays, New York Yankees en San Francisco Giants lukten het niet de Aziaat binnen te halen.

© USA TODAY Sports via Reuters Con

”Aan alle fans en iedereen die betrokken is bij de honkbalwereld: mijn excuses dat het zo lang heeft geduurd voordat ik tot een beslissing kwam”, schrijft Ohtani op Instagram. ”Ik heb besloten om de Dodgers als mijn volgende werkgever te kiezen. Ik beloof dat ik altijd zal doen wat het beste is voor het team.”

Ohtani blinkt zowel uit als pitcher (werper) en als slugger (slagman), een kwaliteit die hij deelt met de legendarische Babe Ruth. Alleen blessures aan de elleboog spelen hem soms parten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer