“Op 8 maart stonden ze al bij de papa van Remco”: Patrick Lefevere geeft BORA-hansgrohe veeg uit de pan in heisa rond Cian Uijtdebroeks

Het zorgde zaterdagavond voor een bommetje in wielerland: Jumbo-Visma kondigde de komst van Cian Uijtdebroeks (20) aan, waarop BORA-hansgrohe meteen volgde door de transfer van het Belgische rastalent met klem te ontkennen. Nu heeft ook Patrick Lefevere zich laten horen over de kwestie.

Maarten Vanhoof

“Volgens mij heeft Cian Uijtdebroeks een overeenkomst tot eind 2024”, reageert de baas van Soudal - Quick-Step op X (het vroegere Twitter). “Hij nam een zaakwaarnemer en kende de situatie. De UCI moet zich aan haar eigen regels houden. Alleen als drie partijen het eens zijn kan er een transfer plaatsvinden met toestemming van de UCI.” Lefevere maakt zo kort maar krachtig duidelijk wat hij van de hele zaak denkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar in een andere tweet geeft hij ook de Duitse ploeg een veeg uit de pan. “Op 21 januari 2021 had ik een ontmoeting met Ralph Denk (manager van BORA-hansgrohe, red.) in Brussel. We spraken af om te wachten met een bod op Remco Evenepoel tot minstens 31 maart. Dan zou ik mijn renners vrijgegeven hebben indien ik geen toekomst meer had. Op 8 maart deed Denk echter al een schriftelijk verzoek bij de vader van Remco. Dus ween alstublieft nu niet.”

De uithaal van Patrick Lefevere moet gezien worden in de toenmalige interesse van BORA-hansgrohe in Evenepoel. De Belgische manager had toen een deadline afgesproken met de Duitse ploeg, maar die blijkt Denk dus niet nageleefd te hebben. Of hoe hij volgens Lefevere nu ook niet van zijn oren moet maken in de zaak rond Uijtdebroeks.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer