Scorende Witsel loopt tegen tweede seizoensnederlaag aan met met Tianjin Quanjian

Rode Duivel Axel Witsel is zaterdag met Tianjin Quanjian op de achtste speeldag in de Chinese Super League tegen een 1-3 thuisnederlaag aangelopen tegen Changchun Yatai.

Met een rake strafschop na 31 minuten had Witsel de 0-1 van Anzur Ismailov ongedaan gemaakt, op slag van rusten en in de slotfase van de tweede helft maakte de Hongaar Szabolcs Huszti er met twee treffers nog 1-3 van. Voor Witsel, die de hele wedstrijd tussen de lijnen bleef, was het de tweede competitietreffer van het seizoen. Eerder scoorde hij al in de topper tegen Shanghai Shenhua. “Teleurstellend resultaat”, schreef Witsel nadien op Twitter. “We moeten leren van onze fouten en focussen op de volgende wedstrijd.”

Na de tweede competitienederlaag van het seizoen zakt Tianjin Quanjian naar de achtste stek, op negen punten van leider Guangzhou R&F.