Analyse Stef Wijnants

ANALYSE. Stef Wijnants: “Tobe Leysen keepte zoals Courtois in Champions League-finale”

STVV speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen Oud-Heverlee Leuven. De bezoekers hebben dat punt vooral te danken aan hun doelman Tobe Leysen (ex-KRC Genk), zo oordeelt onze huisanalist Stef Wijnants.

“Ik heb een boodschap voor Jan Mulder, die in het verleden liet vallen dat een doelman eigenlijk een overbodige speler is. Dan hoop ik dat hij de wedstrijd van Tobe Leysen gezien heeft. Hoe één man standhield tegen elf: de rol van de keeper was allesbepalend in STVV-OHL. Leuven kan niet zeggen dat het goed verdedigd heeft. Het gaf met die tien man vijf, zes open kansen weg. Maar telkens was er Tobe. Wat Leysen liet zien, dat was zoals Thibaut Courtois in de CL-finale tegen Liverpool.”

Laatste pass

“Er heerst een ander gevoel bij STVV in vergelijking met de 1-1 tegen Eupen bijvoorbeeld. Toen slikten ze een late gelijkmaker, nu was het anders. Het enige waarover je kan vitten, is dat de laatste pass misschien niet zuiver genoeg was. Maar goed, als spelers die ook dat nog beter in de voeten hebben allemaal bij STVV zaten, dan stond Sint-Truiden resoluut op een play-off 1-stek. “

“Had STVV niet in die play-off 1 moeten staan? Want het loopt wel op natuurlijk, de matchen waarbij je het gevoel hebt dat er meer gehaald kon worden. Fink blijft echter realistisch. Hij bekijkt het anders en is tevreden dat hij acht punten voor plaats dertien prijkt.”

Aangeboden door onze partners