Autobestuurder crasht bij alcoholcontrole tegen vijf wagens in centrum Londerzeel: "Dader reed op misdadige manier"

In Londerzeel is vannacht een bestuurder van een Mini-wagen door een alcoholcontrole heen gereden. Hij reed tegen hoge snelheid door het centrum van Londerzeel en botste op vijf wagens. De dader sloeg daarna te voet op de vlucht en is nog niet gevat. 

Vannacht organiseerde de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) een Bob-controle. Daarbij liep het grondig mis rond 23:15. De bestuurder van een Mini gaf plankgas en negeerde signalen van de politie om te stoppen.

De politie zette daarop de achtervolging in. De bestuurder van de Mini reed tegen hoge snelheid door het centrum van Londerzeel, via de Mechelsestraat en het kruispunt met de Verbindingsweg. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand tegen vijf geparkeerde wagens. Daarna kon de dader te voet ontkomen.

De vluchtende bestuurder veroorzaakte heel wat schade.

"Ik bevond mij op dat moment in de Verbindingsweg en zag het voertuig tegen enorm hoge snelheid voorbijvliegen", zegt een getuige. "Die wagen reed zeker 100 kilometer per uur. Even verderop is die dan gebotst tegen geparkeerde wagens in de Kerkstraat. Dit was echt wel schrikken, voor hetzelfde geld had die mij aangereden."

"Wonder dat er geen gewonden vielen"

Burgemeester Conny Moons (LWD) van Londerzeel bevestigt het verhaal. Volgens haar bewijst het dat politiecontroles nodig zijn. "Dit is een misdadige manier van rondrijden. Ik hoop dat ze de dader nog kunnen vinden."

“De politie reageerde zeer alert en ik ben blij dat die man finaal uit het verkeer is en dat er vooral geen gewonden zijn. Er is jammer genoeg wel heel wat materiële schade. Het mag een wonder heten dat er bij zulke snelheden geen gewonden vielen. Ik mag er niet aan denken als er op dat moment iemand op straat was. Dan waren de gevolgen niet te overzien.”

Volgens korpschef Alain Meerts van de zone KLM is er een kleine hoeveelheid drugs in de wagen aangetroffen. "De politie onderzoekt de zaak verder", zegt hij.

Meest gelezen