Facebook Vijfentwintig Zeven

Sfeergroep blijft weg bij KV Mechelen - Club Brugge na verbod tifo: "Wij herkennen onze club niet meer"

Sfeergroep Vijfentwintig Zeven, de trouwe supporterskern van KV Mechelen, is weggebleven bij de wedstrijd tegen Club Brugge zondagmiddag. Ze hadden in overleg met de club een gigantische tifo gemaakt - een spandoek waarop een man met pistool stond afgebeeld - maar uiteindelijk kwam er een verbod van het clubbestuur om de tifo te gebruiken. "Voor ons is de maat vol", zegt Vijfentwintig Zeven in een brief op sociale media.

"Het was onze bedoeling om uit te pakken met een prachtige tifo, de grootste ooit achter de kazerne", zegt sfeergroep Vijfentwintig Zeven in een brief op Facebook. "Zoals steeds werd deze tifo correct aangevraagd met de nodige ontwerpen en werd alles besproken met de club. De tifo werd goedgekeurd door de veiligheidsdiensten en er werd voor een slordige 4.000 euro aan materiaal besteld, mede mogelijk door de gulle donaties van alle supporters. Vervolgens waren er honderden manuren nodig."

Niet brandveilig

"Eerder deze week ontvingen wij - toen de tifo reeds afgewerkt was - de melding dat de Pro League vond dat een deel van het ontwerp mogelijk als aanstootgevend zou kunnen worden ervaren", gaat het verder in de brief. Daarna kreeg de sfeergroep ook nog eens bericht dat de tifo niet brandveilig zou zijn, terwijl ze naar eigen zeggen al meer dan 50 keer dezelfde folie hadden gebruikt zonder incidenten.

Ons bestuur laat ons in de steek en wij zijn genoodzaakt hetzelfde te doen

Sfeergroep Vijfentwintig Zeven

"Twee dagen voor de wedstrijd werd de tifo finaal afgekeurd door ons clubbestuur. Een beslissing die volledig voorbijgaat aan het menselijk aspect. Dit getuigt van weinig vertrouwen en respect. Wij herkennen onze club niet meer", klinkt het teleurgesteld. "Ons bestuur laat ons in de steek en wij zijn genoodzaakt hetzelfde te doen. Vijfentwintig Zeven zal niet aanwezig zijn tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge."

Sporza-commentator Tom Boudeweel merkte in zijn voorbeschouwing op dat er inderdaad een deel van de tribunes leeg waren. "Achter het doel hangt een lint in de clubkleuren en een deel van de trappen is vrijgehouden om aan te tonen dat Vijfentwintig Zeven er niet is. Er is geen volledig vak leeg, het gaat om 200 of maximaal 300 supporters die er niet zijn. Bij de andere supporters lijkt de sfeer er wel goed in te zitten."

KV Mechelen reageerde zelf ondertussen ook op sociale media. De club zegt dat ze het doodjammer vindt dat de sfeergroep niet aanwezig is.

Meest gelezen