12. 87' - Geel - Raphael Onyedika
  13. 88' - Verv. Kerim Mrabti door Jannes van Hecke
  14. 90+3' - Geel - Brandon Mechele
Jupiler Pro League - speeldag 17 - 10/12/23 - 13:30

Geen vijfde zege op rij voor Club Brugge. Tegen een stug KV Mechelen kwam blauw-zwart niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. Deila en co vloekten na twee afgekeurde goals, Antonio Nusa zag in de slotminuten een plaatsbal op de paal belanden.

KV Mechelen - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Op het einde van de reguliere speeltijd maakt Nusa bijna nog het verschil voor Club Brugge met een knappe plaatsbal. Bijna, want zijn schot strandt op de verste paal en Thiago is te verrast om het in de herneming wél af te maken.

• Man van de match: De Mechelse defensie kan terugkijken op een bijzonder sterke wedstrijd. De exponent van de defensieve efficiëntie was Elias Cobbaut. Hij was achteraan de rots in de branding.

• Opvallend: 21 duels op rij moest KV Mechelen minstens 1 doelpunt incasseren tegen Club Brugge, maar aan die reeks kwam vandaag een einde.

Doelpunt Vanaken afgekeurd, Bassette speelt zich in de kijker

Club Brugge ontwikkelde zich de voorbije jaren tot dé boeman van KV Mechelen maar van angst viel niks te bespeuren bij de thuisploeg. Bassette kreeg al na enkele minuten een uitstekende kans aangeboden, de 19-jarige aanvaller liet ze liggen.

Rond het kwartier opende Vanaken de score voor Club, maar zijn treffer werd afgekeurd. Bij de voorzet van Nielsen was de bal over de achterlijn geweest volgens de lijnrechter en de VAR volgde dat oordeel. Dichter bij een goal kwam een dominant, maar ook onmondig Club nadien niet meer.

Bij KV Mechelen zorgde de bijzonder gretige Bassette wél voor dreiging. Mignolet werd stevig op de proef gesteld met een harde knal. De doelman gaf ook geen krimp op verre schoten van Hairemans en Vanlerberghe.

Winning goal strandt op de paal

De tweede helft bracht weinig beterschap voor Club Brugge. Ook de wissels van Deila kregen de Brugse motor niet op gang.

Twintig minuten voor het einde kwam er plots toch een kans uit de lucht vallen voor de bezoekers. Op een voorzet van De Cuyper kon de vrijstaande Vetlesen plots van dichtbij besluiten, maar hij wrong de uitgelezen kans op de 0-1 de nek om.

Thiago trof even later wél raak na knap voorbereidend werk van invaller Nusa, maar voor de tweede keer werd een Brugse goal afgekeurd. Dit keer voor buitenspel.

De bitsigheid nam toe en de wedstrijd verzandde in een kaartenfestival. Toch zat het venijn bijna in de staart toen Antonio Nusa nog eens zijn duivels ontbond, maar zijn plaatsbal strandde op de paal en Thiago was te verrast in de herneming.

Het bleef zo 0-0. Een belangrijk punt voor KV Mechelen, duur puntenverlies voor Club.