© BELGA

HERBELEEF. KRC Genk vergroot voorsprong in toegevoegde tijd en brengt volle buit mee naar Limburg

Zondagnamiddag (16.00 uur) trekt KRC Genk naar Eupen. Na de dramatische bekeruitschakeling tegen KV Oostende en het kostbare puntenverlies vorig weekend tegen AA Gent, gaat blauw-wit opnieuw op zoek naar de drie punten en een broodnodige vertrouwensboost. Volg de wedstrijd hier live.

Mathias Vranckx
Eupen Logo
Eupen
1
:
3
RC Genk Logo
RC Genk
Mathias Vranckx
El Khannouss: “Eens een bal in de tribune rammen is geen schande”

“We hebben getoond waar Racing Genk voor staat. Niet enkel mooi voetbal, maar ook kansen afmaken. Al hoeven we niet altijd champagnevoetbal te tonen. Uiteindelijk draait het om de punten die je pakt. Achteraf zal er geen haan naar kraaien of je nu goed of slecht speelde, als je maar wint.”

“Ik geef een voorbeeld. Als Real Madrid de Champions League wint na een slechte match gespeeld te hebben, wie weet dat een paar maanden of jaren daarna nog. Wie ligt daar van wakker? Niemand. Het is wel hun naam die voor eeuwig en altijd op de erelijst zal prijken.”

“En zo moeten wij als Racing Genk ook meer gaan redeneren. Eens een bal in de tribune rammen is geen schande. Er zijn zoveel ploegen die dat tegen ons doen. Ik noem dat volwassener zijn. We blijven onszelf elke dag uitdagen om het complete plaatje te leveren, maar soms kan en mag het anders.”

Frustratie troef

“Je hoort het misschien aan m’n stem, maar de afgelopen weken waren zeer frustrerend. We kregen veel te horen, jullie krijgen niet wat jullie verdienen, maar daar koop je juist niets mee. Na de bekernederlaag tegen KV Oostende zijn we als groep dan ook gaan samenzitten. Dat was nodig. We hebben de puntjes weer op de i gezet. We hebben beseft dat het niet altijd pech was waarmee we moesten afrekenen. Het lag ook vast en zeker aan onszelf. Nu zit de mentaliteit weer goed.”

“Ik zag in de opwarming voor de match tegen Eupen al dat iedereen enorm gebrand was om goeie dingen op de mat te leggen. Er werd scherp afgewerkt en stevig in duel gegaan. Zo hoort het ook. Iedereen straalde het gevoel uit, vandaag kan en zal het niet mislopen. De grinta op de gezichten was zo af te lezen.”

“We moeten onszelf enkel nog eerder leren belonen. Dat blijft een fiks werkpunt. In de tweede helft missen we weer een paar kansen waar we te nonchalant afwerken. We mogen geen genade kennen met de keeper, noch de verdediging. Met iets meer focus staat het hier 1-4, 1-5 of 1-6.”

Door Mathias Vranckx 
Mathias Vranckx
Arokodare: “Ik ben meer dan enkel een lange spits”

“Eindelijk nog eens drie punten. Het voelt alsof het weeral een eeuwigheid geleden was. We kregen de voorbije weken terecht veel kritiek, maar als groep kan je niets beters doen dan te antwoorden op het veld. En dat hebben we gedaan. Ik ben heel opgelucht en blij dat we deze match winnend weten af te sluiten.”

“Eens het laatste fluitsignaal weerklonk brulde ik het letterlijk uit van geluk. Dat was een schreeuw waar behoorlijk wat frustratie in zat, dat heb je goed gehoord. De laatste weken zat het ons gewoon enorm tegen, en dat is moeilijk om mee om te gaan.”

“We speelden niet altijd ons beste voetbal, maar het is niet zo dat we geen kansen bij elkaar voetbalden. Dat zijn we steeds blijven doen, maar die bal wou er niet in. Als dat tegen Eupen dan wel lukt kan ik als spits alleen maar dolgelukkig zijn. En dat is niet omdat ik gescoord heb. Ik zou even blij geweest zijn als het een van m’n teamgenoten was.”

Pijnloze helm

“Ik ondervond ook geen last van m’n helm (Arokodare droeg een helm na de stevige botsing met Hugo Cuypers van AA Gent vorige week, nvdr.). Ik moet toegeven dat de schrik er oorspronkelijk wel een beetje inzat. Je weet nooit hoe je lichaam gaat reageren in een match. Maar na enkele seconden maakte die schrik al plaats voor m’n strijdershart. Na m’n eerste duel wist ik dat ik voluit kon gaan.”

“Het feit dat ik beslissend ben is alleen maar mooi voor mezelf en Racing Genk. Wat me extra deugd doet is dat het doelpunt dat ik scoor niet typisch is voor mij. Ik sta vooral bekend voor m’n kracht en présence in de lucht, maar het is ook wel eens leuk om na een dribbel te scoren. Dat zullen niet veel mensen van me verwacht hebben. Ik ben meer dan alleen een lange spits.”

“Toen ik m’n loopactie inzette wist ik al wat ik wou doen. Ik ben nu eenmaal niet lichtvoetig, dus besloot ik voor een simpele overstap te gaan. Gelukkig trapte mijn tegenstander in de val en kon ik vervolgens hard uithalen. Maar we mogen niet denken dat we er al zijn. 1-3 is mooi. De drie punten zijn leuk en meer dan welkom, maar nu moeten we dit goede elan weten door te zetten.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx
Vrancken: “Moeten de wedstrijd eerder doodmaken”

“In de eerste helft was het soms een beetje zoeken. In het tweede deel van die eerste periode sloeg de motor pas echt aan. Het afwachtende verdween, en dat was wel nodig. Vanaf de eerste twintig minuten gepasseerd waren gingen mijn jongens van hun eigen kracht uit. De doelpogingen volgden elkaar op, en vanaf dat moment hebben we Eupen eigenlijk niet meer losgelaten. We kregen wat we verdienden, en dat zijn de drie punten. Zo simpel is het. ”

“Dit was de reactie die ik wou zien na de pijnlijke bekeruitschakeling van afgelopen week. Ik zag heel veel emotie en drive. Er werd gevochten voor elke bal en elke meter grond. Daarvoor verdient mijn ploeg een pluim. We hebben nog een lange weg te gaan, maar als de wil er is kom je al heel ver.”

Profiteren

“Voor de echt grote kansen was het wel wachten tot de tweede helft. We hadden voor de rust al wel het overwicht, maar de mannen profiteerden er niet genoeg van. De goal van Sor komt vlak voor rust dan op een ideaal moment. Hoe je het ook draait of keert, dat doelpunt zorgt voor een beetje ademruimte waardoor we nog bevrijder gingen voetballen.”

“Het vertrouwen aan de bal spatte er weer vanaf als vanouds. Dat heb ik wel een tijdje moeten missen, maar ik ben heel blij dat het terug is. Als we de bal van voet tot voet kunnen laten gaan weten we dat we heel sterk zijn. Zo hebben we Eupen fysiek uit kunnen putten waardoor de ruimtes groter werden.”

Zoneverdediging

“Als ik één puntje van kritiek mag geven is dat we de wedstrijd eerder dood moeten maken. We mochten Eupen de kans niet geven om terug te komen. De 1-2 die Charles-Cook binnenschiet is van mooie makelij. Niet enkel de trap, maar vooral het voorbereidende werk. Al laten we ons daar te makkelijk ringeloren. Er wordt bij die fase in zone verdedigd, maar dat gaf de Eupen-aanvallers te veel tijd om na te denken. Een creatieveling als Nuhu moet je die tijd niet geven.”

“Daar dachten we weer heel eventjes, het loopt wel vanzelf. Zo maak je het jezelf weer moeilijk. Je ziet hoe snel de match dan weer op z’n kop staat. Dankzij ons monnikenwerk eerder in de wedstrijd was Eupen niet meer in staat om nog een geweldig eindoffensief op te zetten, maar het blijft opletten geblazen. Je verplicht jezelf zo tot ongemakkelijker voetballen. Dat moeten we in de toekomst absoluut vermijden.”

Mathias Vranckx
Heynen: “Hebben ons niet laten opjutten”

“Eupen is altijd een heel moeilijke verplaatsing. Ongeacht welke ploeg je bent. We gingen hen dus zeker niet onderschatten. We hebben het de laatste weken ook wat moeilijker, dus we wisten dat we direct wakker moesten zijn. Dat waren we. We hebben ons niet laten verrassen en zijn geduldig blijven zoeken naar die eerste goal.”

“Uiteindelijk komt die er na een blunder van hun keeper. Uiteraard is daar wat geluk mee gemoeid, maar we hadden van tevoren ook al kunnen scoren. Toch hebben we ons niet laten opjutten door allerlei randfactoren. Een daarvan was het veld. Ik wil het zeker niet als excuus inroepen, maar de grasmat in de Oostkantons was echt moeilijk te bespelen. Koning winter heeft daar al lelijk huisgehouden. Maar er zijn wel meerdere clubs die daar last mee hebben. Het valt nu eenmaal moeilijk te vermijden.”

Top zes

“We hoeven vind ik niet te veel te discussiëren over wat goed en slecht was. Ik ben vooral heel tevreden dat we de drie punten pakken. Daar draait het nu eenmaal om. Het feit dat we weer in de top zes komen betekent voor mij persoonlijk bitter weinig. Uiteraard willen we op het eind van de reguliere competitie bij die eerste zes zijn, maar je ziet dat het constant haasje over is. Dan tuimelen wij eruit, de week daarna iemand anders. Erna komen we weer terug. Dat hoort er allemaal bij.”

“Het allerliefst win ik alle matchen, maar dat gaat jammer genoeg niet. Een mindere match hoeft daarom niet per sé een drama te betekenen. Iedereen maakt dat wel eens mee. Racing Genk is een topploeg. Ik begrijp ergens wel dat alles onder een vergrootglas wordt bekeken. We streven de perfectie na, maar men mag niet te vlug panikeren.”

“We scoren drie keer op Eupen. Dat op zich is al een prestatie. Al vind ik dat we nog meer doelpunten hadden kunnen puren uit de vele mogelijkheden die we kregen. Maar kijk, 1-3 is niet slecht. De drie punten zijn binnen. We zijn alweer klaar voor het volgende. Dit geeft ons weer het nodige vertrouwen naar de Europese match tegen Čukarički toe. Het wordt een match van alles of niets, maar ondanks dat de kans klein is geloof ik in een goeie afloop.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx
Racing Genk wint met 1-3 in en tegen Eupen. Een opsteker na de pijnlijke bekeruitschakeling van afgelopen week. De Limburgers sluipen dankzij deze driepunter weer de top zes in. Vrancken en de zijnen staan vijfde. 
Mathias Vranckx
Arokodare maakt het af op de counter! Eerst zet de boomlange spits Palsson in de wind met een sluwe schaarbeweging en dan is het kwestie van hard te knallen. Dat doet Arokodare. Het staat 1-3! Boeken toe. 
Mathias Vranckx
Vier minuten extra. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Cuesta brengt Charles-Cook uit evenwicht en gaat op de bon. 
Mathias Vranckx
Paintsil kapt goed Baiye uit na een heerlijke pass tussendoor van Fadera. Toch besluit de flankaanvaller dan te slap. De verste hoek lag nochtans volledig open. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Paintsil wil absoluut z'n tweede maken. Deze keer kiest hij voor de korte hoek, maar Slonina pareert. 
Mathias Vranckx
Charles-Cook vecht met de bal, maar krijgt het leer toch nog afgelegd voor Nuhu. Die besluit in één tijd, maar Vandevoordt klemt. 
Mathias Vranckx
Paintsil levert met z'n linker een flauw schotje af. De bal wijkt nog af op Davidson waardoor Slonina eenvoudig redding kan brengen. 
Mathias Vranckx
Sor toont zich sterker en sluwer dan Kral in deze fase. De aanvaller gebruikt goed z'n lichaam, maar verliest dan het overzicht. Hij gaat voor het schot terwijl Paintsil helemaal vrij stond. 
Mathias Vranckx
1-2! Eupen maakt de aansluitingstreffer! Invaller Charles-Cook breekt de ban. Nuhu speelt zich vrij op links. Die vindt de infiltrerende Möhwald voor doel. De Duitser legt nog slim af voor Charles-Cook. Die laatste fusilleert Vandevoordt. 
Aangeboden door onze partners