Opnieuw spectaculaire achtervolging: bestuurder vlucht vanuit Nederland over Antwerpse Ring tot in Deinze

Voor de tweede keer in twee dagen heeft de federale politie een lange achtervolging moeten inzetten op een vluchtend voertuig. Deze keer begon de achtervolging in Antwerpen, om te eindigen in Deinze. Twee verdachten zijn opgepakt.

mtm

Zaterdagavond rond 22.50 uur kreeg de federale politie een melding van de Nederlandse collega’s over een voertuig dat gevlucht was voor een controle. “Het ging om een voertuig met Franse nummerplaat dat ervandoor was gegaan”, meldt een woordvoerster van de federale politie. “Het voertuig kwam via de E19 ons land binnen en vanuit de provincie Antwerpen werd de achtervolging ingezet.”

Via de Antwerpse Ring ging het naar de Kennedytunnel en vervolgens naar de E17 richting Kortrijk. Pas in het Oost-Vlaamse Deinze, ter hoogte van een oprit van de E17, kon het voertuig uiteindelijk onderschept worden. “Ze hadden eerst de afrit genomen om vervolgens ommekeer te maken en opnieuw de snelweg op te rijden, maar daar kon het voertuig worden klemgereden.”

LEES OOK. Wagen rijdt met hoge snelheid door controlepost van politie en botst tegen vier wagens in dorpscentrum: “Dader te voet op de vlucht”

Twee personen werden gearresteerd en zullen bij de onderzoeksrechter worden voorgeleid.

100 kilometer, 3 provincies

Ook vrijdagnamiddag vond er al een wilde achtervolging plaats verspreid over drie Vlaamse provincies en waarbij minstens negen agenten gewond raakten. Tijdens de 100 kilometer lange achtervolging haalde een jonge twintiger halsbrekende toeren uit in zijn Opel Corsa. Op de Grote Baan in Houthalen reed hij bijna een agent van de wegpolitie Limburg omver. En op de E314 in Zolder ramde hij tegen een voertuig van de wegpolitie, waarna drie andere politievoertuigen ook botsten en zeven agenten gewond raakten.

Uiteindelijk konden de bestuurder en een passagier worden opgepakt. Zij werden zaterdag al verhoord en er is voor beiden een onderzoeksrechter gevorderd voor poging doodslag en gewapende weerspannigheid.

Na een wilde achtervolging van meer dan 100 kilometer kon de politie vrijdag een voertuig klemrijden in Limburg (foto).© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER