1 - 3
90+2'

Deugddoende en belangrijke zege voor Racing Genk. Op bezoek bij Eupen konden de Limburgers voor het eerst in bijna een maand nog eens winnen. Sor en Paintsil maakten het verschil, Tolu zorgde voor zekerheid. Door de driepunter wipt Genk weer de top 6 binnen.

Eupen - Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Genk kent een moeilijke eerste helft, maar mag toch gaan rusten met een voorsprong na een grote blunder van Eupen-doelman Slonina.

• Man van de match: Kansloos bij de aansluitingstreffer, maar in de eerste helft hield Vandevoordt zijn ploeg recht met twee levensbelangrijke reddingen.

• Statistiek: Genk heeft het dit jaar niet makkelijk gehad tegen Eupen. In februari bleef het bij een scoreloos gelijkspel. In augustus gingen de Panda's winnen in Genk (0-1). Deze zege zal dan ook deugd doen voor Vrancken en co.

Genk op een diefje op voorsprong

Bij Genk hadden ze wat recht te zetten na de verrassende bekerexit tegen tweedeklasser Oostende. Maar het was thuisploeg Eupen die het beste uit de startblokken schoot.

De ploeg van trainer Kohfeldt liet het initiatief niet aan de bezoekers en trok zelf ten aanval. Grote kansen waren er voor Finnbogason, Nuhu en Magnee. Maarten Vandevoordt moest twee keer ingrijpen met prima saves en hield zijn ploeg recht.

Halfweg de eerste helft leek Genk een duwtje in de rug te krijgen toen scheidsrechter Bourdeaud'hui rood gaf aan Palsson. De verdediger bracht de losbgebroken Sor uit evenwicht en kreeg rood. Maar de VAR stak daar een stokje voor. Eupen bleef, terecht, met 11 spelers staan.

Vlak voor rust kreeg Genk dan toch nog dat duwtje in de rug.

Deze keer was het Eupen-doelman Slonina die een handje hielp. De Chelsea-huurling verkeek zich helemaal op een lange bal en zag hoe Sor simpelweg met de bal aan de haal ging en de bal maar in het open doel had te leggen.

Paintsil bedankt El Khannouss voor zijn assist.

Kans na kans

Na de pauze kregen beide ploegen heel wat kansen. Vooral Genk kwam opzetten en kon, dankzij Joseph Paintsil en een geweldige assist van Bilal el Khannous, zijn voorsprong verdubbelen.

Nadien bleef het kansen regenen. Paintsil had de 0-3 aan de voeten, maar trof de paal. Aan de overkant ging de bal wél binnen. Charles-Cook rondde een geweldig uitgespeelde aanval prima af.

In het slotkwartier konden de doelpunten nog aan beide kanten vallen, maar het was Genk die het laken uiteindelijk naar zich toe kon trekken.

In de absolute slotfase klapte invaller Tolu de boeken toe door een tegenaanval proper af te werken.

Genk springt dankzij deze zege over de twee ploegen uit Brugge naar een vijfde plek in de stand.

Vrancken: "De reactie gezien die ik wou"

Gary Magnée (Eupen): "Het is frustrerend omdat we op het einde van de eerste helft op achterstand komen door een fout. We hebben nadien nog een goeie mentaliteit getoond en gescoord, maar het was niet genoeg vandaag."

Bryan Heynen (Genk): "Het doet deugd om terug drie punten te pakken. We winnen verdiend, hadden misschien meer moeten scoren, maar zijn toch vooral tevreden. Dit is goed voor ons vertrouwen en dat moeten we meenemen naar ons Europees duel volgende week."

Wouter Vrancken (trainer Genk): "We moesten vandaag drie punten pakken en dat hebben we gedaan. Een pluim voor de ploeg want ze hebben er voor gevochten. Ik heb de reactie gezien die ik wou na de nederlaag in de beker."

Florian Kohfeldt (trainer Eupen): "Dit is een pijnlijke nederlaag. We waren echt de betere ploeg in het eerste halfuur en dan krijgen we die goal vlak voor de rust. Na de rust was het een fijne wedstrijd, ik ben trots op hun mentaliteit, maar we slikken te veel goals. We hebben echt punten nodig en volgende week wacht een belangrijke partij tegen Westerlo."

Fase per fase

17:54

EINDE: 1-3

Het zit erop! Genk had het niet onder de markt tegen Eupen maar haalt het uiteindelijk toch met 1-3. In de tweede helft versierden beide ploegen heel wat kansen, maar Genk toonde zich toch beslissender en springt zo naar de vijfde plaats.

90+5' tweede helft
90+3'
90+2'

1-3!

Boeken toe. Tolu maakt er 1-3 van op de counter. De spits omspeelt zijn tegenstrever makkelijk en trapt de bal dan overhoeks binnen.

89'

Eupen probeert nog wat in de laatste minuten. Kan de thuisploeg nog een gelijkspel uit de wacht slepen?

88'

Op basis van de hele match verdient Eupen misschien wel een puntje.

Bert Sterckx op Radio 1
88'
87'

Het is intussen hard beginnen regenen en waaien. Het maakt er de omstandigheden niet makkelijker op.

84'

Vandevoordt kent de kneepjes van het vak. De doelman wil de rust wat terugbrengen in de partij en maakt van elke gelegenheid gebruik om even wat tijd te winnen.

81'
77'

Het blijft bij 1-2, met nog een kwartier te gaan. Paintsil rukt op, kapt zichzelf vrij, maar stuit op een goede beenveeg van Slonina. Wat een spannend slot van de wedstrijd.