© rr

Jonge Red Panthers pakken brons op WK hockey voor junioren

De jonge Red Panthers hebben zondag de bronzen medaille behaald op het WK hockey voor junioren in Chili. De Belgen haalden het met 7-0 van Engeland in de troostfinale. Het is het beste WK-resultaat ooit voor de Belgische meisjes onder 21 jaar.

Bron: BELGA

De speelsters van Darran Bisley en Gilles Verdussen openden de score bij hun eerste strafcorner in de 7e minuut met een sleep van Astrid Bonami. Engeland kon slechts dreigen bij twee counters. In de tweede periode bleef België met druk naar voren spelen. Dat werd beloond met een tweede goal van Bonami (36.). Louise Dewaet (39.), opnieuw Bonami (44.) en Perrine De Clerck (45.) - in de rebound - wisten op strafcorner de kloof uit te diepen tot vijf doelpunten. In het laatste kwart kon Bonami (47., 58.) nog tweemaal scoren op penaltycorner. Met 11 goals staat ze voorlopig bovenaan de topschuttersstand.

Eerder op het WK kroonden de jonge Red Panthers zich in groep C met zeges tegen Duitsland (6-0), Canada (8-0) en India (3-2) tot groepswinnaar met het maximum van negen punten. Daarna waren ze in de kwartfinales te sterk voor Japan (1-0). Vervolgens gingen ze in de halve finales onderuit tegen Argentinië in de shoot-outs (3-1, 0-0 na reguliere speeltijd). De Argentijnen nemen het zondag in de finale op tegen titelverdediger Nederland.

Tot deze editie was het beste resultaat van de Belgische meisjes op een WK voor U21 een zesde plaats in 2016.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer