© EPA-EFE

FC Barcelona lijdt 2-4-nederlaag voor afreis naar Antwerpen, Girona alleen leider in La Liga na stuntzege

Revelatie Girona staat nu alleen op kop in La Liga na een 2-4-stuntzege in de Catalaanse clash tegen FC Barcelona, dat komende week afzakt naar de Bosuil.

Michael Van Damme

Het sprookje van Girona blijft maar duren. De kleine Catalaanse club stond gedeeld op kop van Liga Liga met het machtige Real Madrid. Na het puntenverlies van Real bij Betis Sevilla zaterdag (1-1), heeft Girona uitgehaald bij Barcelona (2-4) waardoor het nu twee punten los is.

FC Barcelona staat na de tweede competitienederlaag van het seizoen pas vierde, met evenveel punten als het Atlético Madrid van Axel Witsel en zeven minder dan Girona.

De troepen van Xavi trekken nu naar Antwerpen voor de laatste groepsmatch van de Champions League woensdag.

Het valt af te wachten met welke elf Barcelona aan de aftrap zal komen op de Bosuil, maar de ploeg die Girona partij gaf, toonde flink wat kwetsbaarheden.

Girona deed Barça na 12 minuten schrikken met de 0-1 van de Oekraïner Dovbyk, maar er was nog geen man overboord. Lewandowski maakte zeven minuten later alweer gelijk.

Na 40 minuten spelen, bracht Gutierrez de bezoekers een tweede keer op voorsprong en na 80 minuten scoorde Valeri Fernandez -die net was ingevallen- de 1-3.

Gündogan maakte in de blessuretijd de aansluitingstreffer, waarna Barça nog voor de gelijkmaker hoopte te gaan, maar Stuani legde de 2-4 eindstand vast.