Antwerpen

Opnieuw aanslag tegen Mexicaans restaurant in Antwerps centrum

Het restaurant werd vorige maand ook al geviseerd.© bfm

Onbekenden hebben zondagnacht een explosie veroorzaakt aan de deur van het Mexicaans restaurant Pick & Mex in hartje Antwerpen. ‘De explosie werd gevolgd door een vuurbal’, zegt de politie.

Sam Reyntjens

De aanslag gebeurde zondagnacht rond 2.40 uur in de Reyndersstraat in het historische centrum van Antwerpen. Tegen de voordeur van restaurant Pick & Mex werd een soort brandbom tot ontploffing gebracht.

‘De knal is gevolgd door een vuurbal’, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. ‘Naast schade aan het pand is ook minstens één wagen beschadigd, die aan de overkant van de straat geparkeerd staat. Er raakte gelukkig niemand gewond.’

Er werd onmiddellijk na de aanslag nog nazicht gedaan in de omgeving maar de dader of daders werden voorlopig nog niet gevat. Rond het restaurant werd een perimeter ingesteld, het labo en ontmijningsdienst Dovo komen ter plaatse voor verder onderzoek. ‘Een link met het drugsmilieu wordt uiteraard ook mee onderzocht’, aldus Bruyns.

Het restaurant was vier weken geleden ook al het doelwit van een aanslag, ook toen werd op zondagnacht een explosief tegen de voordeur gegooid.