Oud-voorzitters Meyrem Almaci (links) en Mieke Vogels (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-voorzitters Meyrem Almaci (links) en Mieke Vogels (rechts) © HLN

“Het is ongelooflijk wat bepaalde hooggeplaatste mannelijke collega’s zich allemaal meenden te kunnen permitteren”: Groen gooit Almaci en Vogels in de strijd

PolitiekVernieuwing is hét modewoord in veel politieke campagnes. Maar in de grootste kieskring trekken twee oud-voorzitters de kar van de groene Kamerlijst. Geen toeval, zo blijkt, want samen met de huidig ‘leading lady’ Nadia Naji vormen de drie dames een hecht verbond. Almaci wil na een jaar terug uit de schaduw treden, en ook Vogels wordt met een bewust plan het veld ingestuurd. Hoe zit dat precies? “Vandaag leeft het beeld dat jongeren op groen stemmen en ouderen dan conservatief. Dat moeten we doorbreken.”

137 reacties

  • Jo Peeters

    5 maanden geleden
    Waar zit Calvo? Groen is en was altijd een vrouwenpartij. Als al de vrouwen voor Groen stemmen, is Groen bij de volgende verkiezingen de grootste. Arme Belgen en Vlamingen, want dan zullen we ons groen betalen aan van alles en nog wat.
  • Aaron Verley

    5 maanden geleden
    aaah tijd om de afdankertjes uit de kast te halen. Laat u niet vangen mensen. Mooie praatjes vullen de gaatjes in de begroting niet.
  • Gerry Cle

    5 maanden geleden
    Goede zet van Groen om die bekende boegbeelden op een lijst te zetten. Dat gaat zeker stemmen opbrengen. VB zette ooit een in opspraak geraakte militieleider op de lijst en blijven vasthouden aan Poetins vriendje Dewinter, als langst zittende volksvertegenwoordiger de Herman Decroo van VB. NVA doet het dan weer met de gepensioneerde Peumans en opportunist Dedecker.
  • Jean Donny

    5 maanden geleden
    De bloedarmoede is groot bij onze trado partijtjes. Nog een resem dametjes van onder het stof halen om lijsttrekker te worden hoever kan men zinken?
  • Daniel Van Buggenhout

    5 maanden geleden
    Mooi zo , dan is de weg naar kiesdrempel verzekerd .