© AP

VIDEO. “Ik ben trots op je”, NBA-superster LeBron James ziet zoon Bronny vier maanden na hartstilstand college-debuut maken

Bronny James mag zich weer basketter noemen. Vier maanden nadat de 19-jarige zoon van LA Lakers-superster LeBron James in elkaar stuikte tijdens een training met de basketbalploeg van de University of Southern California (USC Trojans), heeft de jonge James eindelijk zijn debuut kunnen maken in het Amerikaanse college-basketbal.

Jens Jacobs

Het was even schrikken voor Bronny James toen hij vier maanden geleden plots in elkaar zakte tijdens een training bij de USC Trojans, het college-team waar de jonge James voor uitkomt. James, zoon van NBA-superster LeBron James, werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij enkele dagen bleef. Achteraf kwam aan het licht dat de hartstilstand te wijten was aan een aangeboren hartaandoening.

Nu vier maanden later heeft Bronny eindelijk zijn debuut kunnen maken in het Amerikaanse college-basketbal. Onder het toeziend oog van papa LeBron, pakte de jonge James uit met een knap block en schopte hij het zelfs tot de hoogtepunten met een knappe driepunter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Papa LeBron, die enkele dagen geleden met de LA Lakers zelf nog mocht vieren met winst in de NBA Cup, had eerder al aangegeven dat hij het debuut van zijn zoon voor geen geld van de wereld wou missen. LeBron hield woord en stond trots te supporteren langs de lijn. “Ik kan niet beschrijven hoe emotioneel deze dag voor mij was. Ik ben uitgeput. Al wat ik kan zeggen is dat je echt geweldig bent, Bronny. Vergeet de zeges en nederlagen die nog zullen komen. Jij hebt al gewonnen in het leven. Ik ben trots op je”, klonk het trots bij papa James.

Bronny James geldt als een groot aanstormend baskettalent. Volgens kenners zou hij de opstap naar de NBA kunnen maken. Zijn vader liet in het verleden al verstaan dat het een droom zou zijn om samen in de competitie aan te treden.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer