Charmeur Marc uit ‘Restaurant Misverstand’ is overleden: “Triest nieuws”

De 63-jarige Marc, die deelnam aan het VRT-programma ‘Restaurant Misverstand’, is overleden. Hij koos voor euthanasie.

De VRT meldt het overlijden van Marc (63) uit Heist-op-den-Berg, een van de deelnemers uit het tweede seizoen van Restaurant Misverstand. “We hebben het trieste nieuws vernomen dat Marc uit Restaurant Misverstand overleden is. Afgelopen week koos hij voor euthanasie, laat zijn vrouw Chris weten. Euthanasie uit liefde voor zijn eigen unieke zijn, uit liefde voor zijn vrouw en kinderen en kleinkindjes, uit heel veel liefde voor elkaar. Veel sterkte aan Chris, zijn kinderen en familie.”

In het programma Restaurant Misverstand liet presentator Dieter Coppens een groep mensen die de diagnose jongdementie kregen een restaurant runnen. Het motto was: “Niet alles loopt van een leien dakje maar dat is niet erg.”

Charmeur

Marc kreeg in 2019 de diagnose alzheimer. Op dat moment werkte hij als directeur van een zorginstelling voor mensen met een beperking. Hij legde meteen zijn functie neer. In Restaurant Misverstand zagen we Marc als de charmeur en de zorgfiguur van de groep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (pom)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer