© Getty Images

Een klap in het gezicht van AZ: ex-Club Brugge-doelman Mathew Ryan loopt oogkasbreuk op na ongeluk in… de fitness

Mathew Ryan heeft wel een heel bizarre blessure opgelopen. Tijdens een hersteltraining bij zijn club AZ, liep de doelman een oogkasbreuk op na een ongeluk in de fitness. Hoe lang de ex-doelman van Club Brugge en Racing Genk aan de kant staat, is nog onduidelijk. Maar het lijkt uitgesloten dat hij de Conference League-wedstrijd tegen Legia Warschau haalt.

Jens Jacobs

Blessures op het veld gebeuren regelmatig. Een blessure in de fitness daarentegen is wat zeldzamer. Al kan ex-Club Brugge-doelman Mathew Ryan voortaan zeggen dat hij in de tweede categorie geblesseerd raakte.

Ryan, momenteel aan de slag bij het Nederlandse AZ, staat bekend als een echt fitnessbeest. Daags na de gewonnen wedstrijd tegen Almere City, trok Ryan voor een hersteltraining richting de fitness. Daar ging het helemaal fout. Bij een oefening brak de doelman zijn oogkas. Een klap in het gezicht.

Het lijkt dan ook uitgesloten dat Ryan de komende week in actie kan komen. Daardoor mist hij donderdag het Conference League-duel met Legia Warschau in Polen en zondag de topper tegen PSV. Ook achter zijn deelname aan de Asian Cup staat nu dus een vraagteken. Die gaat op 12 januari van start. Ryan zou er samen met Australië uitkomen tegen India, Syrië en Oezbekistan.

Ryan is geen onbekende voor de Belgische voetbalsupporter. De Australische doelman maakte grote sier in het doel van Club Brugge alvorens een transfer te maken naar Valencia. Daar kwam hij niet echt aan spelen toe, waarna er ook nog een uitleenbeurt aan Racing Genk volgde.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer