Een prachtig kerststuk boven de eettafel en sierlijke coupes: inspiratie voor een feestelijk interieur

Een winters wolkje aan de deur als warme welkom, een stijlvol geserveerd aperitief op een onderzetter die doet tetteren. Steek de kaarsen aan, bewaar de herinnering met een foto. Deze feesten worden extra gezellig.

Klaar Wauters

Tetteren maar

Het gesprek op gang brengen bij de apero? Met deze ‘ondertetters’ – handmade keramieken onderzetters van de getalenteerde Sofie De Cleene, winnares van het VTM-programma De Schaal van Pascale – kan dat geen probleem zijn.

15 euro per stuk (beschikbaar in 3 kleurvarianten), Sofie De Cleene, sofiedecleene.be

In de knoop

Altijd zoeken naar balans: voldoende plaats voorzien voor de schalen boordevol eten, maar ook genoeg feestgevoel op je tafel krijgen. Kaarslicht is natuurlijk een must, en met een originele kandelaar zoals deze scoor je extra tafelpunten.

59,96 euro, Present Time

Onder de winterwolk

© Lien van den Eynde

Blommm, de wondermooie, biologische bloemenwinkel van de Gentse Paulien, pakt deze feesten niet alleen uit met feestelijke workshops maar ook met een aantal DIY-boxen, van kerstkransen tot slingers. Helemaal fan van deze winterwolk, waarbij je aan de hand van een stappenplan met Japanse cedertakken een sfeervolle blikvanger creëert.

75 euro, Blommm, blommm.be

Kerstkiekjes

Vrienden en familie spontaan op de foto krijgen? Dit kleintje maakt het je deze feesten een pak makkelijker. Instax PAL is een digitale camera in handpalmformaat, waardoor je vanuit de losse pols en dus quasi onzichtbaar foto’s maakt. Leuk extraatje: de ring helpt je je camera positioneren, maar zorgt er ook voor dat je je Instax als een juweel kan dragen en dus niet kwijtspeelt.

99,99 euro (beschikbaar in vijf kleuren), Instax, instax.eu

Tchin-tchin

Hoewel het aanbod 0% alcohol-alternatieven elk jaar groter wordt, blijft de ‘plop’ van dat flesje bubbels bij de feesten horen. En dus ook de sierlijke coupe. Champagne, mocktail of dessert? Sowieso stijlvol op tafel.

49 euro voor een set van 2, Hay, hay.dk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer