Joost Klein mag voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival: “Een droom die uitkomt”

Internetfenomeen Joost Klein werd uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Zweden volgend jaar. Dat maakte de Nederlandse zender AvroTros maandag bekend. De Friese artiest maakte er de afgelopen maanden geen geheim van dat hij wilde meedoen aan het muziekfestival.

ls

Het nummer van de 26-jarige Nederlander werd gekozen uit meer dan zeshonderd inzendingen. Een recordaantal, deelt de selectiecommissie nog mee. “In het nummer hoor je zijn vertrouwde mix van feest en nostalgie”, legt commissievoorzitter Twan van de Nieuwenhuijzen uit bij Eurovision.tv. “Wij denken dat Joost met zijn enorme creativiteit op geheel originele wijze een geweldige show kan neerzetten en dat Nederland en Europa een positieve verrassing te wachten staat. We kijken er erg naar uit om met hem samen te werken.”

LEES OOK. PORTRET. Joost Klein: vorige maand in de Lotto Arena, volgend jaar staat ‘gekke Nederlander’ op het Songfestival

“Een droom die uitkomt”

Deelnemen aan het Eurovisiesongfestival is voor Joost “een droom die uitkomt”. “Ik keek er altijd samen met mijn ouders naar, gekluisterd aan het scherm, jaar na jaar. Het is een eer om Nederland te vertegenwoordigen en ik ben vastbesloten om alles te geven voor het best mogelijke resultaat.”

Tijdens zijn deelname aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’ maakte Joost zijn ambitie ook al duidelijk. Daar zei hij dat zijn “hotelkamer in Zweden al geboekt was”.

LEES OOK. Een uurtje je leven in de strijd gooien met Joost: Pukkelpop krijgt geen genoeg van de Nederlander

Joost kon de afgelopen maanden al op veel bijval rekenen via sociale media. Daar voerde hij actief campagne om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Niet enkel fans, maar ook Nederlandse radiozender NPO 3FM steunde de artiest met een petitie. Die petitie werd door tienduizenden mensen ondertekend, al lag de keuze uiteindelijk bij de Nederlandse selectiecommissie.

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats in het Zweedse Malmö. De halve finales zijn op 7 en 9 mei, de finale is op zaterdag 11 mei.

LEES OOK. “Mijn nieuwe huis”: bracht Joost Klein nacht door op Stayen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer