© BELGAIMAGE

Zes jaar cel voor moeder die misbruik van haar dochters mogelijk maakte

Een 49-jarige vrouw uit Kontich is maandag veroordeeld tot zes jaar cel omdat ze haar dochters liet misbruiken door haar nieuwe partner. Die man stapte jaren geleden al uit het leven waardoor enkel de moeder terecht stond.

sare cel

De twee meisjes waren 6 en 9 jaar, toen het misbruik door de nieuwe vriend van hun moeder begon. Moeder S.T. was na haar echtscheiding in 2010 een nieuwe relatie begonnen met I.S. Om de week verbleven de meisjes bij hun moeder in Mortsel. ’s Avonds, als iedereen sliep, werden de meisjes jarenlang elk om de beurt uit bed gehaald en naar de slaapkamer gebracht, waar ze betast en aangerand werden door de nieuwe stiefvader.

De feiten kwamen pas in februari 2020 toevallig aan het licht, toen één van de meisjes tegen de nieuwe partner van haar vader liet vallen dat I.S. “zijn handen niet kon thuishouden”. I.S. was toen al overleden. Hij was in juni 2014 zelf uit het leven gestapt. Maar het Antwerpse gerecht opende na een klacht toch een onderzoek. Het parket concludeerde dat ook de moeder een rol had gespeeld bij dat misbruik. Daardoor stond vorige maand niet stiefvader I.S., maar wel hun moeder uit Kontich voor de strafrechter.

De vrouw werd vervolgd voor verkrachting van twee minderjarigen, het maken en verspreiden van pornografische beelden met minderjarigen, en schuldig verzuim. Ze ontkende alle beschuldigingen. De rechtbank bevond haar maandagochtend over de hele lijn schuldig en veroordeelde S.T. tot zes jaar gevangenis. Aan de slachtoffers moet ze een voorlopige schadevergoeding van bijna 25.000 euro betalen.

Het parket vorderde ook de onmiddellijke aanhouding maar de rechtbank oordeelde dat dat niet nodig was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer