© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Controle

Zeventiger heeft niet in de gaten dat politiecombi voor en achter hem rijdt

Tongeren/Herstappe -

Een 75-jarig bestuurder is zondag zijn rijbewijs kwijtgespeeld in de Elderenstraat in Tongeren na een korte achtervolging. Een patrouille zag hoe de man ternauwernood enkele geparkeerde voertuigen en bloembakken miste en slalommend over het fietspad reed en op de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer.

Toen de agenten hem aan de kant wilden zetten, had hij na 3 kilometer nog niet in de gaten dat een combi met sirene en blauwe lichten voor en achter hem reed. Hij had het gewoonweg niet gezien en gehoord, verklaarde hij. De ademtest was negatief. Omdat hij een gevaar in het verkeer was, werd de parketmagistraat met wachtdienst gecontacteerd. Die besliste om het rijbewijs meteen voor 15 dagen in te trekken en een wetsgeneesheer aan te stellen om de rijvaardigheid van de man te evalueren.

De politie Tongeren/Herstappe controleerde zondag tussen 15 en 23 uur op drie plaatsen in de zone: op de Hoeise Kassei, in de Elderenstraat en op de Luikersteenweg. In totaal passeerden 335 bestuurders de snelheidscamera, 93 van hen (28%) reden sneller dan toegelaten. Van de 304 bestuurders die een ademtest kregen opgelegd, waren er 7 in overtreding. Twee bestuurders zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. De rest zat enkele uren zonder rijbewijs. Een bestuurder testte positief op cannabis en zit ook twee weken zonder rijbewijs. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer