Peter Vandenbempt neemt afscheid van Eddy Snelders als collega na exhibitionisme-schandaal: “Voor altijd mijn geliefde vriend”

Peter Vandenbempt heeft op Instagram zijn co-commentator en vriend Eddy Snelders bedankt voor de mooie jaren als collega’s. De oud-voetballer gaf eerder deze week toe dat hij exhibitionistische neigingen heeft, na een klacht van een buurvrouw. Hij focust nu op zijn behandeling. Vandenbempt werkte 22 jaar lang samen met Snelders. “Bedankt voor de onvergetelijke rit”, schrijft hij.

edb

Peter Vandenbempt en Eddy Snelders becommentarieerden ontelbare voetbalmatchen samen sinds 2001. Ze werden goede vrienden, zo blijkt uit de post van Vandenbempt. “Bedankt voor de onvergetelijke rit”, schrijft hij. “Voor altijd mijn geliefde vriend.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aan de samenwerking tussen Snelders, die als freelancer werkte, en de VRT kwam deze week een einde. Een buurvrouw van de Brasschaatste oud-voetballer diende klacht tegen hem in wegens exhibitionisme. Snelders geeft toe dat hij een probleem heeft en zegt eraan te willen werken. Na het bekendworden van de klacht liet de VRT al weten dat het geen beroep meer zou doen op de commentator “als de feiten waar blijken te zijn”.

Snelders liet bij Het Laatste Nieuws optekenen dat hij de eer aan zichzelf zou houden. “Mijn begeleiding primeert op dit moment”, klonk het. Snelders deed ook opdrachten voor Play Sports. Daar werd de commentator meteen na het bekendworden van de klacht op non-actief gezet tot nader order.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen