GO! atheneum Denderleeuw

GO! atheneum in Denderleeuw opent studie tijdens weekend: "Leerlingen halen betere resultaten"

Leerlingen van het GO! atheneum in Denderleeuw kunnen tijdens het weekend komen studeren op school. De studie is elke dag open, maar in het weekend leggen de vrijwilligers en personeelsleden de leerlingen extra in de watten. Dat doen ze met spaghetti, soep en belegde boterhammen. "De studenten halen ook betere resultaten als ze samen kunnen studeren", klinkt het bij de school.

Volgend weekend kunnen leerlingen van de middelbare school GO! atheneum in Denderleeuw opnieuw studeren op school. Het is al het derde weekend op rij dat de school dit organiseert. "We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het voor leerlingen niet altijd evident is om thuis te studeren", vertelt directeur van het atheneum Peter Van Hove. "Dat komt door verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat er nog andere kinderen thuis zijn of omdat ze alleen thuis zijn en de ouders geen oogje in het zeil kunnen houden. Ook de gsm zorgt vaak voor afleiding."

De school is niet enkel op weekdagen open, maar ook in het weekend kunnen leerlingen er terecht om te studeren. "Vorig jaar deze tijd zijn we gestart met studie in het weekend. Toen was het niet zo'n groot succes, maar daarna hebben we er extra op ingezet. Sinds 2 december zijn al 85 leerlingen naar de studie gekomen. Volgend weekend is het de laatste keer, want de dag nadien zijn de examens gedaan."Ā 

Volgende examenperiode komt de studie er opnieuw. "We willen het zeker opnieuw doen. Vorig jaar hebben we gezien dat de leerlingen die naar de studie gingen betere resultaten behaalden. Dit schooljaar gaan we daar verder onderzoek over doen."Ā 

Soep en spaghetti in studie

En het loont om in het weekend ook te komen studeren. "In de weekends worden de leerlingen extra in de watten gelegd. Dan is er spaghetti, soep en fruit. De vrijwilligers komen dan speciaal naar school om eten te maken. Op die manier proberen we ze extra te motiveren", zegt Van Hove nog.

Meest gelezen