Maria Zacharova.
Volledig scherm
Maria Zacharova. © Photo News

Russische woordvoerster geeft inkijk in doelen van Moskou in Oekraïne: “Rusland wil volledige overgave van Oekraïne en Westen”

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een interview met het Franse persbureau AFP gezegd dat de doelstellingen van het Kremlin in Oekraïne “nog altijd dezelfde” zijn als bij de invasie op 24 februari vorig jaar. Maar wat Maria Zacharova verkondigde, maakt duidelijk dat Kiev er met een (pro-Russische) regimewissel alleen niet vanaf komt.

81 reacties

  • Bart Timperman

    5 maanden geleden
    Poetin zijn doelstellingen gaan ook veel verder dan Oekraïne maar dat word voorlopig nog stilgehouden. Als Oekraïne in Russische handen valt is de rest van Europa ook niet meer veilig.
  • Vic Schlusmans

    5 maanden geleden
    Poetin wilde begin april, vorig jaar, de gevechten beëindigen en onderhandelen. Ook Zelensky was daartoe bereid. Het was echter Boris Johnson die, op vraag van de VS, toen een blitz bezoek bracht aan Kiev om Zelensky duidelijk te maken dat er niet onderhandeld wordt en dat Oekraïne moet verder vechten. Een jaar en half later en een klein miljoen doden meer komt de VS nu klagen dat Poetin niet wil onderhandelen!? Uiteraard wil Poetin dat niet meer, Rusland is deze oorlog aan het winnen.
  • jaak wittouck

    5 maanden geleden
    Had Ukraine nog hun kernwapens gehad dan was Rusland nooit binnengevallen , lever dus kernraketten aan Ukraine dan zijn er twee mogelijkheden ,ze worden gebruikt of de Russen trekken zich terug . Eén doel in Rusland is genoeg , wat is Rusland zonder Moscow , totaal niets meer.
  • Dave Florizone

    5 maanden geleden
    Indien Trump terug verkozen word zal deze oorlog snel opgelost worden door beide leiders Poetin en Zelensky aan tafel te zetten en tot een overeenkomst te dwingen, Biden is een stoker en Europa likt zijn hielen.
  • Johan Snauwaert

    5 maanden geleden
    zolang Oekraïne zich enkel mag verdedigen gaat er nooit een oplossing komen (de russen hebben nog voor jaren manschappen) het westen moet met militairen helpen om Rusland aan te vallen (bombarderen)