© RR

‘Louis van Goosjes’ toert door Bilzen met tractor voor 100ste verjaardag

Bilzen -

Woensdag vierde Louis Meyers zijn 100ste verjaardag in het woonzorgcentrum Demerhof in Bilzen. Bevriende jonge boeren uit de regio zorgden voor een onvergetelijke rondrit met de tractoren.

Johnny Geurts

Op 6 december 1923 werd Louis Meyers geboren in de Broeksteeg in Mopertingen. Hij was de derde telg in een gezin van vier. “Ik beleefde een mooie kindertijd in ons dorp”, vertelt de kranige 100-jarige, die ze in Mopertingen kennen als ‘Louis van Goosjes’. “Op mijn 15de ben ik in het boerenleven gestapt. Het begon met enkele koeien en paarden en het groeide mettertijd verder uit.”

Tijdens de oorlogsjaren sloot de koene boer zich aan bij het verzet en droeg hij bij aan de bewaking van de melkerij en het kruispunt om alle Duitse troepenverplaatsingen door te seinen. Door de mindere gezondheid van zijn vader was Louis altijd in de weer op de boerderij. Tot zijn 36ste genoot hij van het vrijgezellenleven.

Jeep

“En dan leerde ik mijn toekomstige kennen”, lacht Louis. In 1959 trouwde Louis met Alice. Het koppel kreeg vier kinderen, die op hun beurt zorgden voor zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Geloof speelt een belangrijke rol in het leven van Louis. “Ik heb altijd deelgenomen aan de jaarlijkse processie en ook de zondagse hoogmis heb ik niet vaak gemist”, vertelt hij.

De montere eeuweling reed tot op hoge leeftijd in zijn jeep en ook het werken in de moestuin en op het aardappelveld deed hij tot enkele jaren geleden nog. Ook zorgde hij al die tijd voor zijn echtgenote Alice, die helaas in 2021 overleed. Vorig jaar verhuisde Louis van de boerderij naar het woonzorgcentrum Demerhof in Bilzen. “Dit is een goede thuis”, besluit Louis. “Het eten is goed, het is hier warm en er wordt hier prima voor me gezorgd. Mijn wens was 100 te worden en dat is gelukt.” En zijn 100ste levensjaar zette hij alvast goed in. Bevriende jonge boeren uit de regio zorgden voor een onvergetelijke rondrit met de tractoren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer