ROBIN UTRECHT

Moeder uit Kontich krijgt zes jaar cel voor seksueel misbruik van dochters

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 49-jarige vrouw uit Kontich veroordeeld tot zes jaar cel voor het seksueel misbruik van haar toen nog minderjarige dochters. De beklaagde heeft de feiten altijd ontkend.

Volgens verschillende media was de beklaagde na haar echtscheiding in 2010 een nieuwe relatie begonnen. Haar dochtertjes verbleven om de week bij haar in Mortsel en werden dan seksueel misbruikt door hun stiefvader. De vrouw was zelf ook betrokken bij de feiten. 

Het misbruik was pas in 2020 aan het licht gekomen toen de slachtoffers familie inlichtten. Hun stiefvader was in 2014 uit het leven gestapt, waardoor hun moeder als enige terecht stond. Zij ontkende de feiten met klem, maar de rechtbank vond haar schuld bewezen. 

Ze werd veroordeeld voor aanranding van de eerbaarheid en verkrachting van minderjarigen en voor het bezitten en verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. De rechtbank stelde in het vonnis dat de feiten uitermate ernstig zijn en getuigen van een manifest gebrek aan respect voor de seksuele, fysieke en psychische integriteit van de slachtoffers.

De vrouw werd veroordeeld tot zes jaar cel en tot het betalen van een schadevergoeding van 10.000 euro aan elk van de slachtoffers, en 2.500 euro aan hun vader, die zich ook burgerlijke partij had gesteld.

Meest gelezen