© ypw

Ongeval met drie vrachtwagens in Beverentunnel: één bestuurder zwaargewond

Beveren -

In de Beverentunnel richting Stabroek is het maandagnamiddag tot een zware kop-staartaanrijding gekomen. Drie trucks raakten betrokken bij het ongeval. Een bestuurder zat gekneld in zijn cabine en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij raakte zwaargewond.

Pieter Van Hecke

De bestuurder van een Nederlandse vrachtwagen liet zich in het begin van de tunnel verrassen door een file. Hij reed achteraan in op zijn voorligger, die op zijn beurt tegen de vrachtwagen voor hem terechtkwam. De brandweer rukte uit met veel en zwaar materiaal omdat gevreesd werd dat de vrachtwagen vuur zou vatten, maar dat gebeurde gelukkig niet.

© ypw

De Nederlandse bestuurder moest wel uit zijn stuurcabine geholpen worden. Hij raakte zwaargewond, maar verkeerde volgens de jongste berichten niet in levensgevaar. De twee andere chauffeurs bleven ongedeerd.

Beide rijstroken raakten door het ongeval versperd, waarop de R2 werd afgesloten ter hoogte van de afrit Waaslandhaven Zuid. Verkeer moest vanaf daar via de Steenlandlaan over de bruggen van de Kallosluis richting oprit Waalandhaven-Zuid. Er was een tijdlang zware verkeershinder in de ruime omgeving. Na ruim twee uur was de tunnel weer vrijgemaakt.

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen